13.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

“Απαράδεκτη, σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων, η κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων”

Ημερομηνία:

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης «για την απαράδεκτη, σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων, κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων»

Στην πρόταση ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Εισαγωγή : Το κτίριο όπου στεγάζονται οι Δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Χανίων είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο, όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν. Υπάρχει προβληματισμός για τη στατική του επάρκεια, δεν επαρκούν οι χώροι, ενώ δεν πληρούνται ούτε στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ασφαλείς συνθήκες  εργασίας.

Κατά συνέπεια, το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων χρειάζεται άμεσα να προχωρήσει και να διασφαλιστεί η αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος (κατασκευή – λειτουργία), χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις στους πολίτες, χωρίς ΣΔΙΤ, καθώς από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι ιδιώτες επενδυτές και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι των Δικαστηρίων (υπάλληλοι, δικαστές, δικηγόροι) και συνολικά ο λαός που θα κληθεί να βάζει το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχει ο ιδιώτης (πάρκινγκ, κυλικεία κ.ά.).

Η αποκατάσταση – ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου αποτελεί μόνο προσωρινή λύση, για τη βελτίωση των συνθηκών μέχρι την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, καθώς το υφιστάμενο κτίριο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των εργαζόμενων των Δικαστηρίων.

Με βάση τα παραπάνω η «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης» καταγγέλλει την πολιτική που αντιμετωπίζει με τη λογική κόστους – οφέλους την αναγκαιότητα για ασφαλή, σύγχρονα δημόσια κτίρια και προτείνει στο περιφερειακό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα :

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, που δεν πληροί  ούτε στοιχειώδεις προϋποθέσεις για ασφαλείς συνθήκες  εργασίας.

Απαιτεί:

  • Την επισκευή – συντήρηση του υφιστάμενου κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου μόνο ως προσωρινή λύση, για τη βελτίωση των συνθηκών μέχρι την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Χανιά.
  • Την ανέγερση, άμεσα, νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος (κατασκευή – λειτουργία), χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις στους πολίτες, χωρίς ΣΔΙΤ.
  • Την αποκατάσταση – ανακατασκευή του υφιστάμενου διατηρητέου κτιρίου, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, για την κάλυψη λαϊκών αναγκών των Χανιωτών, χωρίς καμία επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα.».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ ΓΕΝΟΒΕΦΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην απεργία

Στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου συμμετέχει και η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ,...

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία – Έρχεται το “φινλανδικό μοντέλο” στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος...

Ηράκλειο: «Σπάνε» οι δικηγόροι την αποχή αλλά με εξαιρέσεις

Με οριακή πλειοψηφία 81-77 οι δικηγόροι του Ηρακλείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή...