“Απαράδεκτο” να αποφασίζεται έναρξη εργασιών για το έργο ανάπλασης στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη εν μέσω εορταστικής περιόδου

Κανένα σχόλιο

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζουν την απόφαση για έναρξη των εργασιών του έργου ανάπλασης επί των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη, λίγο πριν την εορταστική περίοδο οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

"Sponsored links"

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που πραγματοποιήσατε στο Δημαρχείο Χανίων, αναφορικά με την ανάπλαση των οδών Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και εγγράφως τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις μας.

Αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία σας, να μας καλέσετε και να μας ενημερώσετε για τις λεπτομέρειες του έργου καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα αυτού. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί ένα θετικό πρώτο βήμα για την ομαλή υλοποίηση της ανάπλασης, ενώ το λαμβάνουμε ως ένδειξη σεβασμού προς τις επιχειρήσεις μας.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της ανάπλασης με την υπογειοποίηση των δικτύων, τον νέο δημοτικό φωτισμό και τις αισθητικές παρεμβάσεις θα αποτελέσει ένα έργο αναβάθμισης του εμπορικού κέντρου και θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα τη βάση για την περαιτέρω επιχειρηματική μας ανάπτυξη.

Πιστεύουμε ότι ως καταστηματάρχες των οδών Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη, με τους περισσότερους να διατηρούν καταστήματα για δεκάδες χρόνια στην ίδια περιοχή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις μας.

Παρατηρούμε ότι ο σχεδιασμός του έργου παρουσιάζει ελλείψεις ως προς την τελική χρήση του έργου, ενώ θεωρούμε απαράδεκτο το χρονοδιάγραμμα αυτού, ως προς τον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Συνοπτικά οι προτάσεις που θέλουμε να θέσουμε εκ νέου σε διάλογο είναι:

1. Θεωρούμε απαράδεκτη την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, λίγο πριν την εορταστική περίοδο. Πολλά από τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής στηρίζονται ακόμα και για το 30% του τζίρου τους την περίοδο των Χριστουγέννων οπότε μια πιθανή μείωση της αγοραστικής κίνησης ενδέχεται να είναι καταστροφική για το σύνολο του τζίρου των επιχειρήσεων.

Απαιτούμε να αξιολογηθεί άμεσα και να δρομολογηθεί παύση των εργασιών από 19/12/2022 έως και 7/1/2023 και παράλληλα να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση των σημείων που θα έχουν ήδη ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια των εορτών, η διαρκής όχληση στο κέντρο δεν θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων, ενώ θα πρέπει να εξασφαλισθεί και η ασφαλής και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών στα καταστήματα, τις μέρες του χρόνου με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργάσιμες μέρες για την περίοδο που ζητάμε την παύση των εργασιών είναι μόλις 12, υπολογίζοντας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Πολύ σημαντικό είναι να γίνει ανάλογη πρόβλεψη για παύση των εργασιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε περίπτωση που τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

"Sponsored links"

2. Αναφορικά με την τροφοδοσία των καταστημάτων μας, αναφέρατε στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει “ανοχή”, από την υπό σύσταση Δημοτική Αστυνομία, για τις φορτοεκφορτώσεις των καταστημάτων. Θα προτιμούσαμε αυτή η προφορική δήλωση να συνοδεύεται και από ένα επίσημο πλάνο το οποίο δεν θα μας καθιστά υπόλογους στο μέλλον και δεν θα επηρεάζεται η λειτουργία των καταστημάτων, αναλόγως τις αποφάσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

3. Θεωρούμε λογική τη δημιουργία με ειδική σήμανση, χώρων στάσης οχημάτων τροφοδοσίας στην αριστερή πλευρά ώστε να μην επηρεασθεί ο ποδηλατοδρόμος και να μη βλέπουμε φορτηγά πάνω σε αυτόν, σε όλο το μήκος του δρόμου, διασφαλίζοντας έτσι και την ασφάλεια των διερχομένων.

Με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας να υπάρχει συνεχής αστυνόμευση ώστε να τηρείται ο περιορισμός της στάσης των οχημάτων και όχι η στάθμευση.

4. Στην περίπτωση που προταθεί κάποιο ωράριο για την τροφοδοσία των καταστημάτων, ή για την “ανοχή” που θα υπάρχει, καλό θα είναι να υπάρξει παράλληλα και μία διαβούλευση με τις εμπορικές και μεταφορικές εταιρείες, καθώς θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί όλο το τουριστικό και εμπορικό κέντρο σε μερικές ώρες.

5. Αυτή τη στιγμή ενδιάμεσα στα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί αριστερά του δρόμου, σχηματίζεται ένα άτυπο παρκινγκ για εκατοντάδες μοτοσικλέτες, κυρίως πολιτών, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα καταστήματα. Για να μην υπάρχει σύγχυση και παρόμοια εικόνα μετά την ανάπλαση, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να προβλεφθούν ειδικές θέσεις εντός των καθέτων οδών, που να επαρκούν για ένα μεγάλο αριθμό μοτοσικλετών.

6. Οι κάθετες οδοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποκλειστικά θέσεις ολιγόλεπτης στάσης, κυρίως για τους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας.

Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις οι οποίες μπορούν να υποκαταστήσουν τις παραπάνω και οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία και ευελπιστούμε στην άμεση απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Οι Καταστηματάρχες των oδών Σκαλίδη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live