17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Απατεώνες με πολιτική κάλυψη

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί απο μονοπρόσωπες εταιρείες (funds) που “συνεργάζονται” με τις συστημικές τράπεζες. έχει γραφτεί κατ’ επανάληψη και έχει καταγγελθεί απο το βήμα της Βουλής απο τον πρόεδρο του Μερα25 κ. Βαρουφάκη ότι πίσω απο τα fans είναι γνωστή πολιτική οικογένεια αλλά και οι συστημικές τράπεζες οι οποίες μετά απο 10 χρόνια μνημονίων και μιας επιδημικής κρίσης και ενός πολέμου που θα επιφέρει κοσμογονικές αλλαγές με την ρωσοκινεζική συμφωνία και συνεργασία,  αγοράζουν τα δάνεια των δανειοληπτών στο 1|4 της ονομαστικής αξίας τους.

Μ’ αυτό τον τρόπο και κάτω απο την πίεση των οικονομισάριων της Ε.Ε. για διευθέτηση των κόκκινων δανείων, οι αετονύχηδες, αεριτζήδες πολιτικάντηδες και οι τραπεζίτες θα πάρουν στα χέρια τους τεράστιες περιουσίες λόγω αδυναμίας ικανοποίησης των δανειακών υποχρεώσεων  των δανειοληπτών.

Ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει απο την τακτική των τραπεζών να μην ενημερώσουν τους δανειολήπτες αν θέλουν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους στην τιμή που τα πούλησαν στα funds.

Μόνο έτσι και με τη συνδρομή του Κοινοβουλίου θα κλέψουν τις περιουσίες του λαού.

Για την ιστορία:

Στα πλαίσια των μνημονίων και για να μην καταρρεύσουν οι συστημικές ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς), που οι λανθασμένες αποφάσεις τους τις κατέστησαν μη βιώσιμες και τις έφεραν στο χείλος της καταστροφής, θα έπαιρναν μαζί τους “στον  κατήφορο” και  τις ευρωπα’ι’κές, πήραν ως “αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό (restructuring plan)  23 δισεκατ. ευρώ τα οποία χρεώθηκε στη “πλάτη του” ο ελληνικός λαός για να τα εξοφλήσει!!! Οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι βασικοί μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών. Ο ελληνικός λαός “φεσώθηκε” με 23 δισεκ. ευρώ για να σωθούν οι ελληνικές και ευρωπα’ι’κές τράπεζες, οι οποίες ελληνικές, χορηγούσαν δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, αφού στα θησαυροφυλάκιά τους “λίμναζαν” τεράστια χρηματικά ποσά και όπως ισχυρίζονται οι τραπεζίτες “τα λεφτά που λιμνάζουν παράγουν ζημιές!!!”

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 βάσει του νόμου 3864/2010 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) με σκοπό να «συμβάλει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, για χάρη του δημόσιου συμφέροντος». Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Το ταμείο ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα.

Όταν ο δανειολήπτης του στεγαστικού δανείου δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του γιατί το κράτος, στις περισσότερες περιπτώσεις, του κούρεψε κατά 50% το μισθό ή τη σύνταξή του, η τράπεζα του παίρνει το σπίτι!!! Όταν η τράπεζα έγινε ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ λόγω λανθασμένων χειρισμών  και τη φυγάδευση τεράστιων κεφαλαίων απ΄ αυτούς (τραπεζίτες) που γνώριζαν “τι έρχεται”  και ανακεφαλαιοποιήθηκε μ’ ένα σκασμό δισεκατομμύρια που θα πληρώσει το κορό’ι’δο ο φορολογούμενος αφού εγγράφησαν στον κρατικό προ’υ’πολογισμό ως δάνειο του ελληνικού λαού, πάλι η τράπεζα του παίρνει το σπίτι!!!

Η περίπτωση της Ελλάδας είναι πανομοιότυπη με την περίπτωση της Ιρλανδίας. Tα υπό πτώχευση τραπεζικά ιδρύματά της κρατήθηκαν ζωντανά. Και ο λόγος, όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, ήταν ο ίδιος: να μη φορτωθούν με ζημιές οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί επενδυτές που είχαν θέσεις σε αυτά. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, είχε επιμείνει ότι πάση θυσία οι υψηλής διαβάθμισης ομολογιούχοι των ιρλανδικών τραπεζών δεν θα πρέπει να «καούν». Και δεν κάηκαν. Κάηκε όμως ο ιρλανδικός λαός, που εξαναγκάστηκε σε τρία χρόνια αυστηρής λιτότητας, μείωση των μισθών, περικοπές των δημόσιων δαπανών, αύξηση της φορολογίας, φτώχεια και εξαθλίωση, που οδήγησαν αρκετούς στη μετανάστευση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ