15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Απεργιακός σεισμός στα Χανιά – Γέμισαν οι δρόμοι διαδηλωτές ενάντια στην ακρίβεια, στη φτώχια, στην ανεργία | Φωτορεπορτάζ

Ημερομηνία:

Η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει το πλήθος των διαδηλωτών που συγκεντρωθηκαν στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ήταν φανερό ότι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αφού καλέσματα για συμμετοχή των πολιτών είχαν εκδώσει δεκάδες σωματεία και εργατικοί συλλόγοι, και σήμερα, και με τον καιρό να βοηθά, πολλές εκατοντάδες Χανιώτες βρέθηκαν στους δρόμους των Χανίων για να διαδηλώσουν ενάντια στην ακρίβεια, στη φτώχεια, στην ανεργία.

Σημειώνουμε ότι η συγκέντρωση ήταν ενιαία αφού τόσο τα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ οσο και αυτά που πρόσκεινται σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ συνυπήρξαν στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Όμως οι εργαζόμενοι των σωματείων του ΠΑΜΕ βρέθηκαν εκεί μισή ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ενώ ξεκίνησαν την πορεία τους δίχως να περιμένουν να δώσουν τις ομιλίες τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Στις ομιλίες τους πάντως, το νήμα έμοιαζε κοινό. Όλοι εκφράσαν τη διαμαρτυρία τους για τη μεγάλη ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα των εργαζόμενων, τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες, την ανασφάλιστη εργασία, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και τις συνέπειές τους στις ζωές όλων μας, απαιτώντας την λήξη του.

"google ad"

Ειδικά αιτήματα ανά κλάδο εκφράστηκαν από τους προέδρους σωματείων κι συλλόγων, οπως άλλωστε είχαν αποτυπωθεί και στα καλέσματα που είχαν απευθύνει ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στην απεργία συμμετείχαν αγρότες, εργάτες, φοιτητές και μαθητες αλλά και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 11.15 διασχίζοντας όλους τους κεντρικούς δρομους της πόλης, από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς έως το πανελλήνιο, κατήλθε προς το Δημαρχείο, συνέχισε προς τη Δημοτική Αγορά για να στρίψει μετά και να κατευθυνθεί ως το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων όπου και διαλύθηκε ειρηνικά.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ