17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Απεργούν στις 13 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στη φύλαξη Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

Ημερομηνία:

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 13.02.2023 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και 4ωρη στάση εργασίας σε όλους τους υπόλοιπους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της χώρας (08.00πμ-12.00μμ), προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Η εξαγγελία των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων θα γίνει από την Ομοσπονδία, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ώστε να καλύπτονται όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων που θα συμμετέχουν τόσο στην απεργία, όσο και στην 4ωρη στάση εργασίας.

Η κινητοποίηση γίνεται διότι όπως αναφέρει η ΠΕΥΦΑ, η κυβέρνηση «προχωρά στην ψήφιση του Νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς: ίδρυση μουσείων-ν.π.δ.δ., κρατική ασφάλιση της κινητικότητας των πολιτιστικών αγαθών, δράσεις του Ο.Δ.Α.Π. και του Μουσείου Ακρόπολης” την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης επισημαίνεται πως: «Όπως έχουμε τονίσει σε όλες μας τις ανακοινώσεις και δελτία τύπου -από την πρώτη στιγμή που το ΥΠΠΟΑ εξήγγειλε ότι πρόκειται να μετατρέψουν τα μεγαλύτερα Κρατικά Μουσεία της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου- θα αποκοπούν διοικητικά από τον κορμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Από την επομένη της λειτουργίας των ΝΠΔΔ, ο ΟΔΑΠ (πρώην ΤΑΠΑ) θα χάσει από τα έσοδά του περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν τα έσοδα των Μουσείων το 2022.

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο ΟΔΑΠ όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει οικονομικά τις λειτουργίες των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ και βέβαια μας αποζημιώνει για τις πρόσθετες αμοιβές μας (εξαιρέσιμα-πέραν πενθημέρου).

Η ΠΕΥΦΑ καλεί όλους τους αρχαιοφύλακες, όπου κι αν υπηρετούν, αυτή την στιγμή να αγωνιστούν ενωμένοι και δυναμικά ενάντια στην ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Τη Δευτέρα 13/02/2023 τα 5 Μουσεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά στην 24ωρη απεργία, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία πρέπει να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και έως τις 12.00μμ.

Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε την είσοδο ιδιωτών στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς μας Χώρους. Οι συνάδελφοι αρχιφύλακες να φροντίσουν για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...