15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΑΠΘ: Νέο βίντεο δείχνει ευθεία βολή των ΜΑΤ κατά φοιτητών από τα 5 μέτρα

Ημερομηνία:

Κάκωση στο πρόσωπο από κλωτσιά και προσωρινή απώλεια ακοής λόγω έκρηξης κρότου λάμψης κοντά στο αφτί του, υπέστη ο φοιτητής που δέχτηκε βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, έξω από το τμήμα βιολογίας στο ΑΠΘ, σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Πλακογιάννη, δικηγόρου του ΔΣΘ και μέλους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο Κόκκινο.

Εν τω μεταξύ, σε νέο βίντεο από τα επεισόδια, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η αδικαιολόγητη ενέργεια ενός αστυνομικού του ΜΑΤ να ρίξει με ευθεία βολή κροτίδα κρότου λάμψης από πολύ μικρή απόσταση στο συγκεντρωμένο πλήθος των φοιτητών στο ΑΠΘ.

Δείτε το:

Με προσωρινή απώλεια ακοής ο φοιτητής

Όσον αφορά στον φοιτητή, η βίαιη επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής που είναι παροδική ωστόσο, όπως ανέφερε, ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για όση ώρα συνέβαινε. Επιπλέον ο φοιτητής αντιμετωπίζει προβλήματα στη γνάθο του λόγω του χτυπήματος.

«Είναι φανερό ότι ο φοιτητής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη σοβαρότερους τραυματισμούς αν η κρότου λάμψης έπεφτε πιο κοντά σε ένα μάτι ή ένα αυτί» σημείωσε τονίζοντας πως «είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στο νοσοκομείο με τραυματισμένους φοιτητές από το πανεπιστήμιο μετά από απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. Όσο η αστυνομία βρίσκεται μέσα στις σχολές η κατάσταση που θα επικρατεί δεν θα είναι μόνο χαώδης αλλά και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών/τριών», είπε ο κ. Πλακογιάννης.

Ο δικηγόρος απέδωσε το σύνολο της ευθύνης για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ακόμη πως «έχει αποδειχθεί πως το ”σχέδιο Βιβλιοθήκη” δε μπορεί να προχωρήσει αναίμακτα» και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας. «Αν δεν αποσυρθεί η αστυνομία θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη βαρύτερους τραυματισμούς».

Ιπποκράτειο: Πήρε εξιτήριο ο φοιτητής

Αργότερα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενημέρωσε:

«Την Πέμπτη 26 Μάϊου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη. Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου.

"google ad"

Τέλος εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα».

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...