Απογοήτευση Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης προς Περιφέρεια Κρήτης: Ενισχύσατε οικονομικά μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις

Κανένα σχόλιο

Την απογοήτευση του εμπορικού κόσμου της Κρήτης για τον τρόπο πραγμάτωσης του προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, εκφράζει με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρηματικού ποσού με βάσει τις βαθμολογίες πήγαν πάλι στον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν» και εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η δεύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας θα διοχετευθεί στο εμπόριο της Κρήτης».

Ολόκληρη η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Σε συνέχεια της επιστολής μας με αρ.πρωτ. 9420 στις 11/1/2021 και μετά τη δημοσίευση της σχετικής σας απόφασης, για την Έγκριση Πίνακα Κατάταξης –Απορρίψεων των Αιτήσεων Χρηματοδότησης της δράσης 3.c.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014- προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλος ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης, διαμαρτύρεται έντονα, γιατί – παρά τις υποσχέσεις σας – για μια ακόμη φορά το λιανικό εμπόριο μένει εκτός από αυτή τη χρηματοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρηματικού ποσού με βάσει τις βαθμολογίες πήγαν πάλι στον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν.

Το λιανικό εμπόριο για μια ακόμη φορά είναι το αδικημένο του οικονομικού κυκλώματος, όπως και με όλα τα βοηθήματα του κράτους μέχρι στιγμής.

Το συνεχιζόμενο κλείσιμο του λιανικού εμπορίου λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει φέρει ΑΔΙΕΞΟΔΑ στις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας, αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση, ότι η δεύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας θα διοχετευθεί στο εμπόριο της Κρήτης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live