26.6 C
Chania
Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2026

Αποζημίωση 18.600 ευρώ στους αθωωθέντες ιερείς για την υπόθεση με τους βιασμούς του 19χρονου ΑΜΕΑ

Ημερομηνία:

Το Εφετείο Κρήτης επιδίκασε 18.600 ευρώ αποζημίωση σε κάθε έναν από τους δύο ιερείς που αθωώθηκαν από την κατηγορία ομαδικών βιασμών.

Το ποσό αντιστοιχεί σε 50 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης.

Οι ιερείς είχαν προφυλακιστεί για 372 ημέρες.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Θύμα ήταν ένας 19χρονος με νοητική στέρηση.

Καταδικάστηκαν ο πατέρας του θύματος και ένας 68χρονος γείτονας.

Οι ιερείς αρνούνταν την εμπλοκή τους από την πρώτη στιγμή.

Κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Το Εφετείο αναγνώρισε την αθωωτική απόφαση και έκρινε ότι δεν ήταν υπαίτιοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Δεν είναι γνωστό εάν θα διεκδικήσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Η υπόθεση είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

Οι δύο ιερείς είχαν υποστεί σημαντική ψυχολογική και κοινωνική βλάβη.

Η απόφαση του Εφετείου αποτελεί δικαίωση για τους ιερείς.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: Κλεινουν το φαραγγι της Σαμαριας με προβλεψη θύελλας ενω εχει ΑΠΝΟΙΑ

Σκληρή κριτική άσκησε σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις για να...

Αντώνης Ροκάκης: Δέσμη 10 νομοθετικών προτεραιοτήτων για το μέλλον των Επιμελητηρίων

Ο Αντώνης Ροκάκης κατέθεσε 10 νομοθετικές προτεραιότητες για το μέλλον των Επιμελητηρίων σε σύσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο στην Αθήνα.

Η Διαμαντοπούλου είπε ότι με κυβέρνηση ΝΔ «είναι καλά τα δημοσιονομικά μας και στο εξωτερικό είναι πολύ καλή η υποδοχή της χώρας μας» –...

Μια καυστική απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ «είναι...

Ε.Π.Κ. Κρητης:”Νέα μεγάλη δικαστική νίκη για συνταξιούχο στα Χανιά – Απορρίφθηκε η έφεση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων”

Το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την έφεση του Ταμείου Παρακαταθηκών, επικυρώνοντας απόφαση νόμου Κατσέλη με διαγραφή χρέους και διάσωση κατοικίας συνταξιούχου.