Αποκαλυπτική συνέντευξη Μ. Αλιφιεράκη: “Άλλα είχαμε πει και άλλα γίνονται”

Κανένα σχόλιο

Συνέντευξη του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων στον ΚΡΗΤΗ 101.5 και στον Γιώργο ΓυπάκηΣυρικνώνεται η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Αλιφιεράκης έκανε μιλώντας στο Γιώργο Γυπάκη και στην εκπομπή “Πολίτης στον Αέρα” του ΚΡΗΤΗ FM 101,5 σοβαρές καταγγελίες τόσο για τη λειτουργία του κόμματος στα Χανιά, όσο και για την ίδια την πολιτική που εφαρμόζει το κυβερνητικό κόμμα ως “ανακόλουθη” προς όσα υποσχόταν προεκλογικά.

Συγκεκριμένα ο κ.Αλιφιεράκης εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του παραδέχτηκε ότι “η κομματική βάση της ΝΔ, δε συμφωνεί με πολλά απ’ αυτά τα οποία γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή” και τόνισε ότι “άλλα είχαμε πει προεκλογικά κι άλλα γίνονται” καθώς και ότι όταν μετέφερε τις αντιρρήσεις των στελεχών του κόμματος εισέπραττε την αδιαφορία της ηγεσίας. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων, ο οποίος σημειωτέον είναι συνομιλητής του ίδιου του Πρωθυπουργού τον οποίο στήριξε σε όλη του την πορεία, καταγγέλει χωρίς να τους κατονομάζει τους βουλευτές του κόμματος που μέσα από τα πολιτικά τους γραφεία υποκαθιστούσαν το ρόλο της Νομαρχιακής επιτροπής ”κι έκαναν το δικό τους” καταντώντας το κόμμα τσιφλίκι τους.

 Ερ. “Ποιοί ήταν οι πραγματικοί λόγοι της παραίτησής σας;’

"Sponsored links"

Απ. “Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε μια υποβάθμιση της θέσης του Προέδρου της Νομαρχιακής. Το είχα καταγγείλει, είχα κάνει μια παραίτηση τον Ιανουάριο, κι έλαβα τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα σταματήσει, δηλαδή, ο ρόλος της Νομαρχιακής θα είναι ισχυρός και ανεξάρτητος όπως λέει το καταστατικό της ΝΔ. Αυτό που μπορώ να περηφανευτώ είναι ότι κράτησα τη Νομαρχιακή ανεξάρτητη, πέρα από πολιτικά γραφεία. Δηλαδή θεμιτός ο ρόλος των πολιτικών γραφείων, αλλά υπάρχει παράλληλα και η νομαρχιακή, είναι εκείνη που διοικεί το κόμμα, εκείνη που αναλαμβάνει να κάνει τις διάφορες διαδικασίες, τις εκλογές έχει συγκεκριμένο ρόλο και παίρνει επίσης θέση και αποφάσεις για τα μεγάλα ζητήματα του νομού. Ε, αυτό δε γινόταν, δυστυχώς. Για διαφόρους λόγους, κεντρικά, μας είχαν απαξιώσει. Ας πούμε υπήρχαν παρεμβάσεις, όλο και κάποιος ήθελε να κάνει το δικό του, έτσι ο ρόλος της Νομαρχιακής και ο δικός μου ήταν στο περιθώριο. Οπως σας είπα το είχα καταγγείλει και δεν έγινε τίποτα, έτσι έφτασα στο σημείο να υποβάλλω την παραίτησή μου, αλλά ο λόγος που το έκανα ήταν για να αναδείξω αυτό το πρόβλημα, να αναδείξω την κακή λειτουργία του κόμματος αλλά παράλληλα να διευκρινήσω ότι δε συμφωνούμε όλοι, ιδιαίτερα η κομματική βάση της ΝΔ, δε συμφωνεί με πολλά απ’ αυτά τα οποία γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Φτάσαμε σ ένα σημείο να παίρνονται αποφάσεις από πάνω κι όλοι να ακούμε, δεν υπάρχει άλλη λύση, μονόδρομος – μονόδρομος – μονόδρομος. Ε, όχι, υπήρχαν πολλές αντιρρήσεις τις οπόίες είχα μεταφέρει πολλές φορές. Δεν περίμενα να αλλάξει η κεντρική πολιτική από τη δική μου την εισήγηση, αλλά τουλάχιστον περίμενα κάποιες απαντήσεις, τις οποίες ζητούσε κι ο κόσμος.

Ερ. “Γιατί διαλέξατε τώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση που κινδυνεύει κάτω από το βάρος των κινητοποιήσεων να παραιτηθείτε;”

Απ. “Είχα υποβάλλει την παραίτησή μου από τον Ιανουάριο και μάλιστα έλαβα απάντηση από το ίδιο το γραφείο του Πρωθυπουργού ότι δε γίνεται δεκτή η παραίτησή σου και όλα θα αλλάξουν, θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Το Φεβρουάριο έλαβα διαβεβαιώσεις και γι αυτό παρέμεινα μερικούς μήνες ακόμα, δεν είναι και πολύ μεγάλο το διάστημα. Οπωσδήποτε όμως υπήρχε στο μυαλό μου ότι προεκλογικά, ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Αλλα είχαμε πει κι άλλα γινόντουσαν, αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος και γι αυτό το λόγο έπρεπε κάποια στιγμή κι εγώ, να διαχωρίσω τη θέση μου. Προσπάθησα μέσα από τα όργανα κι από πολλές επιστολές τις οποίες έχω στείλει πάνω να τους εξηγήσω ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα, συρρικνώνεται το κόμμα στα Χανιά. Να σας πω όμως, σαν να μην ενδιέφερε κανέναν. Δεν ξέρω πως τοχουν πάρει “εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική, τα μνημόνια, θα προχωρήσουμε έτσι, δε γίνεται, δεν ξέρουμε τί λέει ο κόσμος, δε μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, δε μας ενδιαφέρει τί γίνεται εδώ κι εκεί.” Αυτή ήταν η συνολική απάντηση που λάμβανα.

Δεν έκανα μια κίνηση βεβιασμένη, τη σκέφτηκα, τη μελέτησα. Υπήρχε και κόσμος που πίστευε σε μένα, που ήθελε την παρουσία μου εκεί, δεν ήθελα να τον δυσαρεστήσω, κάποια στιγμή όμως έπρεπε να φανεί και η αλήθεια, γιατί όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε, γιατί αν δεν το κανουμε θα το βρούμε μπροστά μας. Δηλαδή εν είναι δυνατόν να τα καταπίνουμε- να τα καταπίνουμε, κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε.

Τέλος, όσον αφορά τη στάση που τήρησαν στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος “χτίζοντας” την ιδέα της συνεργασίας της ΝΔ με μία εγκληματική οργάνωση όπως αποδείχτηκε ότι είναι η Χρυσή Αυγή, ο κ. Αλιφιεράκης ξεκαθάρισε σε ότι τον αφορά πως “τοπικά δεν υπήρχε καμία τέτοια πρόθεση, δεν άκουσα κάποιον να εισηγείται συνεργασία με τη ΧΑ”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live