16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Όλες οι συντάξεις της Κρήτης σε ένα ΙΚΑ

Ημερομηνία:

Ψαλίδι στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην Κρήτη – Αλαλούμ με τις συντάξεις

Από τις συμπληγάδες των συγχωνεύσεων θα περάσουν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε όλη την Κρήτη και το τελικό πλάνο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το prismanews.gr, αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές των ασφαλισμένων. Η μεγαλύτερη … τομή – ψαλίδι θα γίνει στα περιφερειακά ιδρύματα.

Σήμερα, σε επίπεδο Κρήτης, λειτουργούν δύο, ένα στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά. Σύμφωνα με τις αλλαγές που δρομολογούνται, για το νησί προβλέπεται η λειτουργία ενός μονάχα περιφερειακού τμήματος ΙΚΑ.

Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση οι ανατροπές να μην φαίνονται σημαντικές, ωστόσο οι επιπτώσεις τους θα είναι σαρωτικές και αυτό διότι σύμφωνα με το υπάρχον καθεστώς, οι συντάξεις βγαίνουν μόνο από περιφερειακά ιδρύματα. Αυτό σημαίνει πως ολόκληρη η Κρήτη θα εξυπηρετείται για την έκδοση συντάξεων μονάχα από ένα ΙΚΑ. Η έδρα του δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει σε ποιο νομό του νησιού θα φιλοξενηθεί, ωστόσο “φαβορί” είναι το ΙΚΑ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο και λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και εξαιτίας πληθυσμιακών κριτηρίων, αφού το τμήμα που ήδη λειτουργεί εξυπηρετεί περίπου το ένα τρίτο των συνταξιούχων της Κρήτης.

Δεν αποκλείεται όμως να γίνει η … έκπληξη και την έδρα να “κερδίσουν” τα Χανιά. Σε κάθε περίπτωση, χιλιάδες συνταξιούχοι θα ταλαιπωρηθούν όχι μόνο λόγω απόστασης αλλά και εξαιτίας της αδυναμίας ενός μονάχα τμήματος να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού. Στο ίδιο σχέδιο, που δεν έχει πάρει ακόμα το τελικό “οκ” προβλέπονται τέσσερα τοπικά τμήματα (ένα σε κάθε νομό) και εφτά γραφεία, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμοδιότητές τους.

www.prismanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ