Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης, 25 Αυγούστου, στη Λιμενική Αρχή Χανίων, όταν μικρή πνευστή λέμβος στην οποία επέβαιναν δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Κυανή Ακτή», στον Δήμο Αποκορώνου.
Η άμεση κινητοποίηση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από ξηράς, σε συνδυασμό με την ταχεία ανταπόκριση του ναυαγοσώστη της ακτής και ιδιωτικού σκάφους, οδήγησε στον έγκαιρο εντοπισμό και στην ασφαλή μεταφορά των δύο νεαρών στην ακτή.
Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης και η επέμβαση του ναυαγοσώστη
Μόλις έγινε γνωστό ότι η μικρή φουσκωτή λέμβος παρασύρθηκε στα ανοικτά της Κυανής Ακτής θέτοντας σε κίνδυνο τους δύο ανηλίκους, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο απόκρισης των αρμόδιων αρχών.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από ξηράς για την επιτήρηση και τον συντονισμό της επιχείρησης, ενώ παράλληλα απέπλευσε προς τη θαλάσσια ζώνη του συμβάντος το ταχύπλοο σκάφος «ΑΝΔΡΙΑΝΑ» Τ.Χ. 1447.
Καθοριστική υπήρξε η αντίδραση του ναυαγοσώστη της περιοχής, ο οποίος εντόπισε το στίγμα της λέμβου και προσέγγισε τους δύο επιβαίνοντες κάνοντας χρήση σωστικής σανίδας.
Η επιχείρηση περισυλλογής και η ασφαλής αποβίβαση στην ακτή
Με τη συνδρομή του ναυαγοσώστη και του πληρώματος του ταχυπλόου «ΑΝΔΡΙΑΝΑ», ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης, με τους δύο ανηλίκους να περισυλλέγονται και να μεταφέρονται με απόλυτη ασφάλεια στην παραλία.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, οι δύο νεαροί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ για όλες τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες του περιστατικού ενημερώθηκε επίσημα η αρμόδια Λιμενική Αρχή Χανίων.



