Απομακρύνονται οικόσιτα ζώα και φασιανοί από το Γαϊδουρονήσι

Κανένα σχόλιο
Την υλοποίηση σχεδίου απομάκρυνσης των φασιανών αλλά και των οικόσιτων ζώων που έχουν παραμείνει στη νήσο Χρυσή, αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκείνους που θα αναλάβουν την απομάκρυνση των φασιανών αλλά και των οικόσιτων ζώων που έχουν παραμείνει εκεί μετά το γκρέμισμα των αυθαίρετων κατασκευών προκειμένου να διατηρηθεί η εύρυθυμη, οικολογική, λειτουργία του οικοσυστήματος του νησιού.

Στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αναφέρεται ειδικότερα ότι τα μέτρα απομάκρυνσης του πληθυσμού έχουν ως απώτερο στόχο αφενός τη διατήρηση των ιθαγενών ειδών πανίδας και αφετέρου τη καλή διατήρηση άγριας ζωής των προστατευόμενων περιοχών Χρυσή και Μικρονήσι.

Επιπρόσθετα, τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στο νησί δεδομένου ότι υφίσταται απαγόρευση βοσκής λόγω χαρακτηρισμού του ως αναδασωτέα έκταση, οι δε φασιανοί ουδέποτε υπήρξαν συστατικό στοιχείο της πανίδας των προστατευόμενων περιοχών Χρυσή και Μικρονήσι.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαίωμα συμμετοχής σε όσους ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της απομάκρυνσης, έχουν νομικά πρόσωπα ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (ήτοι έχουν τη δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών : 18 Νοεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ..

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live