Απορίες και ειρωνείες του Politico με την απολογία Μητσοτάκη για τους «κοριούς»

Κανένα σχόλιο

Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για το Μαξίμου Gate, όπως και η διάτρητη απολογία Μητσοτάκη απασχολεί και τον ξένο Τύπο, με το Politico να απαριθμεί τα ερωτήματα που «καίνε» και δεν απαντήθηκαν.

Η γνωστή στήλη του Politico «Brussels Playbook» αφιερώνει για δεύτερη ημέρα ένα μεγάλο μέρος της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα, και με ειρωνικό ύφος καυτηριάζει όσα δεν είπε κατά τη χθεσινή του έκτακτη παρέμβαση ο Κυριάκος Μητοστάκης.

Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως το κινητό του πολιτικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ παρακολουθείτο και έριξε την πλήρη ευθύνη στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αρνούμενος πως γνωρίζει οτιδήποτε για το σκάνδαλο. Διευκρίνισε δε πως ήταν νόμιμη. Στη συνέχεια το Politico αναφέρεται σε «διαλεκτική μετατόπιση ευθυνών» που επιχείρησε ο Μητσοτάκης και καυτηριάζει τη δήλωσή του περί κλονισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΥΠ.

"Sponsored links"

«Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε την ΕΥΠ για κατασκοπεία αρχηγού της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως η υπόθεση υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην υπηρεσία – αλλά όχι, φυσικά, την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», γράφει η στήλη, ρίχνοντας βολές στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος αποποιήθηκε κάθε εμπλοκή και δεν ζήτησε ούτε συγγνώμη προς τον Ανδρουλάκη.

Στη συνέχεια το Politico σχολιάζει αρνητικά το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης προς τους Έλληνες να μην απαξιώσουν την ΕΥΠ, με την φράση «ποιος όμως έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία, αν όχι εκείνοι που διέταξαν την υποκλοπή;».

Εγείρει δε το ερώτημα ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για τις ενέργειες της υπηρεσίας, η οποία βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του Έλληνα πρωθυπουργού, παραθέτοντας το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υπαγωγή της ΕΥΠ υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

«Η υπαγωγή της ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού ήταν μια από τις πρώτες ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2019. Η ομιλία της Δευτέρας ήταν η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, αφού απέλυσε τον αρχηγό του του επιτελείου και του αρχηγού πληροφοριών την περασμένη εβδομάδα», γράφει και παραθέτει τρία κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία έκανε «γαργάρα» ο Μητσοτάκης, αλλά χρήζουν άμεσα απάντησης, καθώς είναι καθοριστικά ως προς την έκβαση της υπόθεσης.

Ποιος ο λόγος που κατασκόπευαν τον Ανδρουλάκη;

Τι γνωρίζουμε: O Μητσοτάκηw ανέφερε ότι η υποκλοπή ήταν νόμιμη. Αλλά αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί η υπηρεσία πληροφοριών και ένας ανώτερος εισαγγελέας πίστευαν ότι ο Ανδρουλάκης έπρεπε να τεθεί υπό παρακολούθηση.

Αν δεν διέταξε την υποκλοπή ο Μητσοτάκης τότε ποιος;

«Όχι πολλά, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση σε αυτό», γράφει το Politico. Ακόμα και τα διεθνή Μέσα έσπευσαν να σχολιάσουν την εκκωφαντική σιωπή του Μητσοτάκη ως προς το αίτημα του Ανδρουλάκη να μάθει ποιος διέταξε την παρακολούθηση και για ποιον λόγο.

Ποιος διέταξε μια ξεχωριστή απόπειρα χακάρισμα του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη με το Predator;

"Sponsored links"

Άλλο ένα ερώτημα που παρέμεινε αναπάντητο από τον Πρωθυπουργό.

«Ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε το λογισμικό στην ομιλία του χθες το βράδυ και η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι το χρησιμοποίησε», αναφέρεται στην στήλη, με το Politico να παραθέτει την έκθεση της ομάδας ανάλυσης απειλών της Google από τον Μάιο που τόνιζε ότι είναι «πιθανό» πως «οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση παράγοντες» στην Ελλάδα έχουν αγοράσει λογισμικά για να χακάρουν τηλέφωνα με σκοπό την παρακολούθηση.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live