15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αποστολάκης: Εξετάζουμε την αγορά F35 – Επικροτεί ο Πάιατ

Ημερομηνία:

Η Ελλάδα και το υπουργείο Άμυνας «εξετάζουν και μελετούν τη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου προς το κογκρέσο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να πουλήσουν τα τελευταίας γενιάς μαχητικά F35 στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο υπουργός από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας Ηνίοχος 2019 αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου σημειώνοντας πως το ελληνικό υπουργείο άμυνας εκτός από την αναβάθμιση των f-16 αυτή την περίοδο είναι και στη διαδικασία “για να επιλέξει το νέο αεροσκάφος νέας γενιάς με την πολεμική αεροπορία”.

Συνεπώς πρόσθεσε τη δήλωση βοηθάει σε αυτή την προοπτική.

Σημειώνεται ότι στην άσκηση Ηνίοχος λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την Ιταλία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ – που βρίσκεται επίσης στην Ανδραβίδα και παρακολουθεί την άσκηση Ηνίοχος – είπε πως είναι καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα F35 και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των f-16 που κάνει η Ελλάδα είναι το απαραίτητο είναι το αναγκαίο βήμα για να περάσει στην επόμενη γενιά μαχητικών αεροσκαφών όπως είναι τα F35.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...