Οριστική διαγραφή 3 δημοσιογράφων των Χανιώτικων Νέων λόγω συμμετοχής στην έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου

Κανένα σχόλιο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΣΗΕΠΗΝ 
Σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.30 το πρωί συνεδρίασε
  στο γραφείο της ΕΣΗΕΠΗΝ στο Ηράκλειο της Κρήτης το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το θέμα της έκδοσης απεργοσπαστικών  φύλλων την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013,   το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 και  τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013  από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα».

"Sponsored links"

Σε ακρόαση είχαν κληθεί τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Δρακάκης, Γιάννης Λυβιάκης και Γιώργος Κώνστας ενώ το μέλος Γιάννα Μαρουλοσηφάκη θα κληθεί σε ακρόαση αργότερα διότι αντιμετωπίζει σοβαρό προσωπικό πρόβλημα.

Οι προσκληθέντες σε ακρόαση αν και είχαν προσκληθεί τέσσερις φορές αγνόησαν την κλήση από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο και μόνο ένας εξ αυτών ο κ. Γιώργος Κώνστας παρουσιάστηκε. Ο κ. Κώνστας ερωτηθείς για την έκδοση των απεργοσπαστικών φύλλων παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην έκδοσή τους όπως και τα υπόλοιπα μέλη και μη μέλη της Ένωσης.  Άλλωστε αυτό προκύπτει και από τις υπογραφές στα άρθρα αλλά και στην ταυτότητα της εφημερίδας. Ο κ. Κώνστας ενώπιον του Πειθαρχικού δήλωσε: «είτε συμμετείχαμε είτε όχι το φύλλο θα εκδιδόταν και θεώρησα σωστό να συμμετάσχω στις απεργοσπαστικές εκδόσεις».

Κατόπιν τούτου το Πειθαρχικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία , κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την οριστική διαγραφή των μελών της Ένωσης Συντακτών, Γιώργου Δρακάκη, Γιώργου Κώνστα και Γιάννη Λυβιάκη, τα οποία συμμετείχαν στην έκδοση των απεργοσπαστικών φύλλων.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 2 έναντι 1. Το μέλος που μειοψήφησε πρότεινε διαγραφή ενός έτους.
 Επίσης το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών να μην εγγράψει υποψήφια μέλη που εργάζονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα, επειδή συμμετείχαν στις απεργοσπαστικές εκδόσεις.

Η απόφαση για την οριστική διαγραφή στηρίζεται στο άρθρο 8 (παράγραφος ε) του καταστατικού  της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο συνεχίζει την εξέταση της έκδοσης των
  απεργοσπαστικών φύλλων στις εφημερίδες «ΠΑΤΡΙΣ» και «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ» του Ηρακλείου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     Το ΜΕΛΟΣ


Μιχάλης Μπαϊρακτάρης
   Στέφανος Πολίτης  Μαρία Καλλέργη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live