Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου: “Θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για υπόθεση που αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το δικαστικό συμβούλιο αποδέχτηκε την αίτηση του Γιάννου Παπαντωνίου και έχει διατάξει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παρά το βούλευμα, ο κ. Παπαντωνίου είχε δηλώσει αδυναμία πληρωμής του ποσού της εγγύησης και παρέμενε κρατούμενος.

Ο πρωήν υπουργός θα είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα αν είχε συγκεντρώσε το ποσό της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ύψους 150.000 ευρώ, αλλά λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση του κορωνοϊού του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας και το οποίο σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει.

"Sponsored links"

Ο κ. Παπαντωνίου θα πρέπει να καταβάλει την εγγύηση μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποφυλάκισή του ο Γιάννος Παπαντωνίου (σε βίντεο που ανήρτησε το iefimerida.gr) είπε πως έμεινε 17 μήνες χωρίς δίκη και τώρα του ανακοινώθηκε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και άφησε αιχμές σχολιάζοντας «ο νοών νοείτω». Παράλληλα πρόσθεσε ότι αισθάνεται ανακουφισμένος, αλλά θα είναι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά του.

«Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι “ο νοών νοείτω”. Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου» είπε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live