“Αποχαιρέτα τη Δημοκρατία που χάνεις…”

Κανένα σχόλιο

Από το fb της Μαρίας Δεναξά

Παρίσι 17.11.2020

?Στο πρώτο βίντεο η νεαρή που συλλαμβάνεται δεν είναι εγκληματίας. Είναι δημοσιογράφος που χθες βράδυ κάλυπτε διαδήλωση στο Παρίσι, κατά του νόμου «καθολικής ασφάλειας» ο οποίος θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο και προβλέπει την απαγόρευση σε πολίτες και δημοσιογράφους να δημοσιοποιούν βίντεο και φωτογραφίες αστυνομικών εν ώρα «δράσης». Με τον ίδιο νόμο γενικεύεται η βιντεοπιτήρηση των πολιτών με κάμερες, drones και κινητές κάμερες.

"Sponsored links"

?Την ίδια ώρα προωθείται αναθεώρηση του νόμου του 1881, για την ελευθερία του τύπου. Με συνοπτικές διαδικασίες και με αφορμή την τρομοκρατική απειλή, θα ξεκαθαρίζεται ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος όχι. Ποιος θα προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του τύπου και ποιος όχι. Με λίγα λόγια το κράτος θα αποφασίζει κι όχι οι δημοσιογραφικές ενώσεις, ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος όχι.

?Στο δεύτερο βίντεο Γάλλοι διαδηλωτές χθες βράδυ τραγουδούν:

“Εάν θα τραβήξουμε θα πέσει

Δεν μπορεί να διαρκέσει αυτό

Βλέπεις πως γέρνει ήδη

Αν τραβήξω γερά θα πρέπει να κουνηθεί

Κι αν τραβήξεις μαζί μου είναι σίγουρο

Θα πέσει, θα πέσει

Και θα έχουμε ελευθερία”

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live