Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλου

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου, στις 20.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσας Έκθεσης «Reference» στη Βασιλική του Αγίου Μάκρου.

Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Κύρης και Ανατόλι Γκεοργκίεφ δημιουργούν με φωτογραφίες και κέντημα τα δικά τους έργα Αναφοράς στον Γκρέκο.

Σε περιβάλλον που θυμίζει μοναστήρι και μεταδίδει τη μεταφυσική ατμόσφαιρα, που μέσα από τις μορφές και τα  βλέμματα, διαχέεται στους πίνακες του Θεοτοκόπουλου, θα απολαύσουμε μια άλλη θεώρηση του  σπουδαίου έργου του.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη:

«Εμπνεόμενοι από τον Κρήτα Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ο Βαγγέλης Κύρης και ο Ανατόλι Γκεοργκίεφ μας παραδίδουν, με την πρωτοπόρα και ιδιότυπη τέχνη τους, έργα που ξεφεύγουν από την απλή φωτογραφία και αποκτούν πνοή. Κάθε πίνακας είναι ένα “ιδιαίτερο δημιούργημα”, ένα δημιούργημα που έχει υποστεί πολλαπλές παρεμβάσεις για να καταλήξει σε ένα «ιδιαίτερο αποτέλεσμα». Οι φωτογραφήσεις των μοντέλων, με την ιδιαίτερη επεξεργασία, το αισθησιακό βλέμμα, τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις του κεντήματος και τον συνδυασμό τεχνολογίας και χειροτεχνίας, κάνουν τον κάθε πίνακα μοναδικό.

Μέσα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου λοιπόν, σε έναν χώρο γνώριμο του Θεοτοκόπουλου, θα απολαύσουμε μια άλλη ανάγνωση του έργου του. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της έκθεσης, στους υπαλλήλους που δούλεψαν ακόμα μια φορά με συνέπεια για να έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα και ασφαλώς, όπως πάντα, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό για την διαρκή υποστήριξη του στις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου».

“Reference” Vangelis Kyris & Anatoli Georgiev

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Διάρκεια: 03 – 30 Αυγούστου 2022

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου, 2022, ώρα 8 μμ

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 -14:00

"Sponsored links"

1

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live