27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Από διαρροή εργαστηρίου στην Κίνα ο κορωνοϊός λένε τώρα οι ΗΠΑ

Ημερομηνία:

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WSJ»). Με τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να βρίσκονται στο ναδίρ και τις ΗΠΑ να απειλούν την Κίνα για την περίπτωση που θα στείλουν όπλα στη Ρωσία, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ κατέληξε τώρα στο συμπέρασμα ότι η πανδημία του Covid πιθανότατα προήλθε από διαρροή εργαστηρίου, σύμφωνα με μια “απόρρητη έκθεση πληροφοριών” που δόθηκε πρόσφατα στον Λευκό Οίκο και σε βασικά μέλη του Κογκρέσου.

Η αλλαγή του υπουργείου Ενέργειας, το οποίο προηγουμένως ήταν αναποφάσιστο για το πώς εμφανίστηκε ο ιός, σημειώνεται σε μια ενημέρωση σε έγγραφο του 2021 από το γραφείο της Διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Αβριλ Χέινς (Avril Haines).

Η νέα έκθεση υπογραμμίζει πως τμήματα της κοινότητας πληροφοριών έχουν καταλήξει σε διαφορετικές κρίσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας. Το υπουργείο Ενέργειας προσχωρεί τώρα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών λέγοντας ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε μέσω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο. Τέσσερις άλλες υπηρεσίες, μαζί με μια επιτροπή της CIA, εξακολουθούν να κρίνουν ότι ήταν πιθανό το αποτέλεσμα μιας φυσικής μετάδοσης και δύο είναι αναποφάσιστοι.

Το συμπέρασμα του υπουργείου Ενέργειας είναι το αποτέλεσμα “νέων πληροφοριών” .

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες πληροφορίες και τις αναλύσεις που οδήγησαν το υπουργείο Ενέργειας να αλλάξει τη θέση του. Πρόσθεσαν ότι ενώ το υπουργείο Ενέργειας και το FBI λένε το καθένα ότι μια ακούσια διαρροή εργαστηρίου είναι πολύ πιθανή, κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα για διαφορετικούς λόγους. Το ενημερωμένο έγγραφο υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών εξακολουθούν να συνδυάζουν τα κομμάτια για το πώς εμφανίστηκε ο Covid-19. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν πεθάνει στην πανδημία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών, το οποίο διεξάγει μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάλυση, και τέσσερις υπηρεσίες, τις οποίες αξιωματούχοι αρνήθηκαν να ταυτοποιήσουν, εξακολουθούν να αξιολογούν με «χαμηλή σιγουριά» ότι ο ιός προήλθε μέσω φυσικής μετάδοσης από μολυσμένο ζώο, σύμφωνα με την ενημερωμένη έκθεση.

Η CIA και μια άλλη υπηρεσία που οι αξιωματούχοι δεν θα κατονομάσουν παραμένουν αναποφάσιστοι μεταξύ των θεωριών διαρροής εργαστηρίου και φυσικής μετάδοσης. Παρά τις διαφορετικές αναλύσεις των υπηρεσιών, η ενημέρωση επιβεβαίωσε την υπάρχουσα συναίνεση μεταξύ τους ότι ο Covid-19 δεν ήταν αποτέλεσμα κινεζικού προγράμματος βιολογικών όπλων, είπαν οι άνθρωποι που διάβασαν τη διαβαθμισμένη έκθεση.

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...