Από 23 Οκτωβρίου δίχως νερό θα πρέπει να μάθουν να ζουν όσοι πολίτες χρωστούν στη ΔΕΥΑΧ

Κανένα σχόλιο

Η κρίση συνεχίζεται ακάθεκτη. Και από ότι φαίνεται, κάποιοι πολίτες τώρα θα πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν και χωρίς νερό!

Σύμφωνα με απόφαση που ανακοίνωθηκε μέσω συνέντευξης τύπου, η ΔΕΥΑΧ από 23 Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους πολίτες δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση της επιχείρησης για διακανονισμό του χρέους τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Αντώνη Σχετάκη, η ΔΕΥΑΧ “εξωθείται” προς αυτή την απόφαση εξαιτίας του απροχώρητου της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της γιγάντωσης των χρεών των οφειλετών που πλέον φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ. Άξιο αναφοράς ότι τα 12,5 εκ. ευρώ είναι παλαιότερα χρέη.

"Sponsored links"

Όπως σημείωσε ο κ. Σχετάκης, η πλειοψηφία των πολιτών είναι συνεπείς, όμως ένα τμήμα δεν πληρώνει ή δεν έχει να πληρώσει. Το βέβαιο είναι ότι μετά τη συγκεκριμένη απόφαση πολλοί συμπολίτες μας θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς νερό.

Οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για το διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, είναι οι παρακάτω:

– Όσοι καταναλωτές ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι την Παρασκευή 23-10-2015, θα έχουν τη δυνατότητα του διακανονισμού σε μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη πληρωμή της 1ης δόσης.

– Όσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα τακτοποίησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους μέχρι την Παρασκευή 23-10-2015, για να αποφύγουν τη διακοπή υδροδότησης θα πρέπει να εξοφλήσουν το 25% της οφειλής και το υπόλοιπο 75% θα διακανονισθεί σε μηνιαίες δόσεις.

– Ο αριθμός των δόσεων του διακανονισμού θα εξαρτάται από το ύψος της ληξιπρόθεσμης οφειλής και το ποσό ανά μηνιαία δόση θα είναι κατ’ ελάχιστο 40 €.

– Εάν υπάρξει καθυστέρηση πληρωμής για πάνω από 2 μηνιαίες δόσεις θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

– Προϋπόθεση για την ισχύ του διακανονισμού είναι η εξόφληση των νέων οφειλών-λογαριασμών εμπρόθεσμα.

Διαβάστε και το σχόλιό μας ΕΔΩ.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live