Αριστομένης Συγγελάκης – Χριστίνα Σταμούλη: Τι σηματοδοτεί η προσφυγή Ρίχτερ στο ΕΔΔΑ

Κανένα σχόλιο

Κοινή εκτίμηση αμφοτέρων ότι η κίνηση Ρίχτερ δεν είναι προσωπική επιδίωξη μόνο, αλλά είναι σαφώς υποκινούμενη από ένα βαθύτερο πνεύμα της Γερμανικής πολιτικής

Η αποκάλυψη του neakriti.gr ότι ο ιστορικός- συγγραφέας Χάινς Ρίχτερ, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά της ακύρωσης της προσφυγής του στο Σ.τ.Ε.  για την ανάκληση του τίτλου του ως επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού, από τον  Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένη Συγγελάκη και της νομικού Χριστίνας Σταμούλη,  υπεύθυνης του αρχείου του αείμνηστου Νομάρχη Βοιωτίας Γιάννη Σταμούλη.

Κοινή εκτίμηση αμφοτέρων, ότι η κίνηση Ρίχτερ δεν είναι προσωπική  επιδίωξη μόνο, αλλά είναι σαφώς υποκινούμενη από ένα βαθύτερο πνεύμα της Γερμανικής πολιτικής στα πλαίσια μιας συνολικότερης προσέγγισης αναθεώρησης ιστορικών γεγονότων, για τα οποία υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως και αυτά των Γερμανικών επανορθώσεων.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live