15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Αρκαλοχώρι: Σε απόγνωση πολύτεκνη οικογένεια σεισμόπληκτων – Η ΑΑΔΕ κατάσχεσε τα…ακατάσχετα χρήματα της κρατικής αρωγής

Ημερομηνία:

“Όταν το ίδιο το κράτος καταστρατηγεί τους νόμους που ψηφίζονται τότε τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες?” αναρωτιούνται οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου που διαπιστώνουν απανωτά κρούσματα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών με ποσά από την κρατική αρωγή που είναι ακατάσχετα για οφειλές στην εφορία, τις τράπεζες στον ΕΦΚΑ και αλλού.

Τελευταίο κρούσμα και μάλιστα από την ΑΑΔΕ, , η κατάσχεση μεγάλου ποσού πάνω από 7 χιλ ευρώ, όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Γκαντάτσιος από πολύτεκνη οικογένεια που τώρα βρίσκεται σε απόγνωση. Μάλιστα οι ανάλγητοι της ΑΑΔΕ κατάσχεσαν όπως μας είπε και το φοιτητικό επίδομα που έπαιρνε ένα από τα 4 παιδιά που είναι φοιτητής.

Το νέο αυτό περιστατικό ανέδειξε σε ανάρτησή του ο σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα”.

Η ανάρτηση του συλλόγου:

“Την Τετάρτη 25 Οκτωβριου 2023 ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” δέχτηκε ακόμη μία επώνυμη καταγγελία για βίαιη και απροειδοποίητη είσπραξη χρημάτων απο την ΑΑΔΕ απο χρήματα της κρατικής αρωγής που είχαν κατατεθεί από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο με σκοπό την αποπεράτωση και αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Το ίδιο το δημόσιο έρχεται για ακόμη μία φορά σε πλήρη αναντιστοιχία μ’ αυτά που δια νόμου και εγκυκλίων έχει θεσμοθετήσει με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 24Α και 24Β του 4797/2021 (Α66) τα χρήματα δεν δεσμεύονται, δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Στο παρελθόν ο σύλλογός μας είχε πετύχει μετά απο 45 ημέρες αγώνα και πιέσεων προς τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς την αποδέσμευση των λογαριασμών πολλών συμπολιτών μας.

Συστήνουμε στους πολίτες να πραγματοποιήσουν συνεχείς ελέγχους στους λογαριασμούς τους και στα ποσά της κρατικής αρωγής που κατατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών απο το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά βίαιης παρακράτησης χρημάτων της αδέσμευτης κρατικής αρωγής από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, ΝΠΔΔ, Εφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο emai του συλλόγου seismopliktoi.minoa@gmail.com για να υπάρξει ενημέρωση και να κινηθεί η ανάλογη διαδικασία.

Τον τελευταίο καιρό ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” δέχεται σημαντικό αριθμό καταγγελιών για το ίδιο θέμα, απο πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο) καθώς και απο το Ν. Έβρου”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Απειλεί να σκοτώσει όλους τους 137 ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά...