23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αρ. Συγγελάκης: Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των “Πολιτών του Ράιχ” και των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών που έρχονται στην Κρήτη;

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook  ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών κ. Αριστομένης Συγγελάκης θέτει ερωτήματα αν κι εφόσον οι “Πολίτες του Ράιχ” που συνιστούν απειλή για τη Γερμανία συσχετίζονται με τους βετεράνους αλεξιπτωτιστές που κάθε χρόνο πραγματοποιούν ναζιστική φιέστα στην Κρήτη για να “τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών.

Πιο αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπ. Δικαιοσύνης ΟΔΓ: Οι «Πολίτες του Ράιχ» συνιστούν απειλή για τη Γερμανία! Τι σχέση, άραγε, έχουν οι συλληφθέντες πραξικοπηματίες με τους Αλεξιπτωτιστές που ετοίμαζαν απόβαση και ναζιστική φιέστα στην Κρήτη τον Μάιο για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών»;

Όπως μας ενημερώνει ο Αγώνας της Κρήτης, ο συνταξιούχος αλεξιπτωτιστής του Γερμανικού στρατού Ρούντιγκερ φον Π., ο οποίος προσπαθούσε να στρατολογήσει μεταξύ άλλων αστυνομικούς και στρατιώτες, είναι ο στρατιωτικός ηγέτης της παρακρατικής τρομοκρατικής ομάδας «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) που σχεδίαζε πραξικόπημα και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη Γερμανία. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους που, προ λίγων ημερών, είχε ανακοινωθεί ότι σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Φαίνεται ότι το γερμανικό κράτος διέγνωσε, κατόπιν πληροφοριών και πολύμηνης παρακολούθησης, ότι «δίκτυα» δεξιών εξτρεμιστών – παρακρατικών είχαν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και σε άλλα τμήματα του μηχανισμού ασφαλείας της χώρας και οδηγήθηκε, έτσι, στην εξάρθρωση της παρακρατικής οργάνωσης και στη σύλληψη των 25, μέχρι στιγμής, πραξικοπηματιών.

Θυμίζουμε ότι υπήρχαν αρκετά ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν, που δεν είχαν αρκούντως αξιολογηθεί. Όπως πριν 1,5 χρόνο περίπου όταν ένας στρατιώτης είχε συλληφθεί στο κρατίδιο της Έσσης με την κατηγορία ότι διατηρούσε παράνομη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών αλλά και ότι είχε συγγράψει ένα δεξιό εξτρεμιστικό μανιφέστο με τίτλο «Πώς να πάρεις την εξουσία στη Γερμανία».

Άραγε έχουν σχέση οι επίδοξοι πραξικοπηματίες με τα μέλη της “Ένωσης Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών”, που σχεδίαζαν πέρυσι απόβαση διά αέρος στην Κρήτη για να τιμήσουν τα κατορθώματα της Βέρμαχτ και οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή μετά τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμου του Κρητικού Λαού;

Σίγουρα έχουν κάποια κοινά: τη μιλιταριστική κουλτούρα, την απέχθεια στη δημοκρατία και, κυρίως, τις θέσεις περί «Μεγάλης Γερμανίας». Θέσεις βαθιά αναθεωρητικές, αντιδραστικές και ιμπεριαλιστικές! Υπάρχει όμως σύνδεση των δύο ακροδεξιών, μιλιταριστικών οργανώσεων; Το μέλλον θα δείξει αλλά το ερώτημα είναι εύλογο!

Σε κάθε περίπτωση το βαθύ κράτος και ο ιστορικός αναθεωρητισμός στη Γερμανία έχουν βαθιές ρίζες, όπως μας είχε αποκαλύψει και η περίπτωση του θλιβερού Χάιντς Ρίχτερ. Και η γιγαντιαία αύξηση των στρατιωτικών δαπανών που εξήγγειλε η κυβέρνηση Σολτς δεν αποτελεί καλό οιωνό για το μέλλον!..

Να γιατί επιμένουμε, μαζί με τους συναγωνιστές μας στη Γερμανία, στον αγώνα για την απόδοση των γερμανικών οφειλών! Γιατί μόνο έτσι η δημοκρατική Γερμανία θα τραβήξει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ βαθιές διαχωριστικές γραμμές με το ναζιστικό της παρελθόν! Γιατί μόνο έτσι θα εκκαθαρίσει οριστικά τους λογαριασμούς της με τα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ θέτοντας τις στέρεες βάσεις για ένα δημοκρατικό και ειρηνικό μέλλον στη Γερμανία κι ολόκληρη την Ευρώπη!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...