Αυξημένα μέτρα γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα

Κανένα σχόλιο

Πρεσβείες και πρεσβευτικές κατοικίες σε αστυνομικό κλοιό, «δίχτυ» ασφαλείας πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αυξημένες συνοδείες διπλωματικών αποστολών, εντατικές περιπολίες στα σύνορα.

Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε εν δυνάμει στόχους εντός των συνόρων, που συνδέονται με τις εμπλεκόμενες χώρες στις πολεμικές συρράξεις, αποφασίστηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αλλά και έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της έναρξης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυξημένα μέτρα που θα ληφθούν, θα περιλαμβάνουν ακόμα και στόχους μη εμπλεκόμενων μερών, όπως τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

"Sponsored links"

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για «αθέατη» παρουσία της Κρατικής Ασφάλειας γύρω από τους χαρακτηρισμένους «κόκκινους» στόχους, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η παρουσία αστυνομικών της ΕΚΑΜ σε ταράτσες κτιρίων, ως «παρατηρητές». Βάση του σχεδιασμού, σε αστυνομικό κλοιό θα τεθούν άμεσα πρεσβείες, πρεσβευτικές κατοικίες, ακόμα και επιχειρήσεις, που σχετίζονται με χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία και οι ΗΠΑ. Αυτά τα σημεία θα «κυκλώνουν» περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. και ΟΠΚΕ, για να αποτρέψουν τυχόν ακτιβιστικές ή καταδρομικές ενέργειες. Για τον ίδιο λόγο θα διπλασιαστούν οι ένστολες σκοπιές, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το δίκτυο πληροφόρησης από ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε καθεστώς αυξημένης ασφάλειας θα τεθούν οι επικεφαλής πρεσβειών και οι διπλωματικές αποστολές. Η αστυνομική συνοδεία θα αυξηθεί αριθμητικά, ενώ όλες οι διαδρομές θα ελέγχονται εξονυχιστικά. Εκτός από την φυσική παρουσία των αρχών, υπάρχει πρόβλεψη και για «ηλεκτρονικό δίχτυ» ασφαλείας. Jammer για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων και drones για εναέρια επιτήρησή θα είναι διαθέσιμα όταν κρίνεται απαραίτητο, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών.

Εκτός από τους δυνητικούς στόχους που σχετίζονται με Ρωσία και Ουκρανία, μέτρα θα υπάρχουν και γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα Χανίων, ενώ διακριτικά αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Λάρισας, Στεφανοβίκειο, Άραξο, Ανδραβίδα, Αστακό και Άκτιο. Τέλος, συχνότερες αναμένεται να γίνουν οι περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορά μας, υπό τον φόβο εκμετάλλευσης της ρωσικής εισβολής, από την τουρκική πλευρά.

ieidiseis.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live