20.8 C
Chania
Saturday, December 2, 2023

Αυτοί που οδήγησαν στον θάνατο τον Β. Γιακουμάκη θα αποφοιτήσουν με “διαγωγή κοσμιωτάτη” – Οργή από την οικογένεια

Ημερομηνία:

Η απλή επίπληξη προς τους σπουδαστές που φέρθηκαν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ομάδες φίλων του άτυχου σπουδαστή στο διαδίκτυο, οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μάταια η κοινή γνώμη περίμενε από τη νέα Διεύθυνση της Σχολής να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Παρ’ όλα αυτά οι συγκεκριμένοι σπουδαστές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή «κοσμιωτάτη» Ο συνεργάτης της εκπομπής Βασίλης Σιώμος από τα Γιάννενα, μετέφερε πως η Διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» φέρεται να έχει ενοχληθεί από την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση του Οργανισμού δεν πήρε στα χέρια της τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης που έβγαλε την απόφαση. Η νέα Διεύθυνση της Σχολής από την άλλη, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ που διενήργησε ο Οργανισμός, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεταξύ τους μια άτυπη κόντρα.

«Πήγαμε στη σχολή και ρωτήσαμε τη νέα διεύθυνση να μας εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της τιμώρησης των μαθητών που φέρονται να συμμετέχουν σε επεισόδια βίας εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, για την τιμωρία της απλής επίπληξης. Αυτοί οι μαθητές θα αποφοιτήσουν με διαγωγή κοσμιοτάτη. Η διευθύντρια, αλλά και οι καθηγητές δεν έκαναν καμία δήλωση για την απόφαση που πήραν. Από παράγοντα του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα, προκύπτει πως ο οργανισμός είναι ενοχλημένος από αυτή την απόφαση, αλλά και από τη μη αποστολή των πρακτικών της συνεδρίασης των καθηγητών

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της νέας διοίκησης της σχολής του οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί οι απόψεις διίστανται και οι μεν επιρρίπτουν ευθύνες στους δε. Ο οργανισμός ΕΛΓΟ Δήμητρα διενήργησε ΕΔΕ για το αν υπάρχουν ευθύνες στη διεύθυνση της σχολής. Και από το πόρισμα του οργανισμού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον του πρώην διευθυντή, αλλά και της υπεύθυνης σίτισης για παράβαση καθήκοντος από την εισαγγελία Ιωαννίνων. Δεν έγινε η ΕΔΕ για τους μαθητές της σχολής.

Αν πάρουμε σαν δεδομένο πως η νέα διοίκηση δεν γνώριζε ποιοι μαθητές ξεσπούσαν βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τίθενται κάποια ερωτήματα. Ποιες οι ενέργειες της νέας διεύθυνσης της σχολής πριν συνεδριάσουν οι καθηγητές. Ζήτησαν από τον οργανισμό να τους δώσουν στοιχεία του πορίσματος; Έκαναν αίτημα στην εισαγγελία Ιωαννίνων να λάβουν γνώση του αποδεικτικού υλικού, ώστε να προχωρήσουν στην τιμώρηση των μαθητών που εμπλέκονται; Την ώρα που η ποινική δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, γιατί βιάστηκαν να συνεδριάσουν και να τιμωρήσουν τους μαθητές με απλή επίπληξη, αφού σε λίγες ημέρες θα γνώριζαν αν υπάρχουν νέες ποινικές διώξεις και σε ποιους, ώστε οι μαθητές να μην αποφοιτήσουν από τη σχολή με διαγωγή κοσμιοτάτη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μου εξέφρασε την οργή της οικογένειας για αυτή την απόφαση, τονίζοντας πως η οικογένεια θα περιμένει να ενημερωθεί για το ποιοι μαθητές αντιμετωπίστηκαν με επίπληξη και εφόσον πρόκειται για τα άτομα που κατά την προκαταρκτική διαδικασία φέρονται να είναι αναμεμειγμένα σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Βαγγέλη, τότε θα προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση ευθυνών».

Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη παρακολουθεί με αγανάκτηση τις εξελίξεις. Αναρωτιέται γιατί βιάστηκαν απλώς να επιπλήξουν τους σπουδαστές, την ώρα που η δικογραφία μελετάται ακόμα από την Εισαγγελία Ιωαννίνων.

anikolouli

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Guardian «αδειάζει» τον Σούνακ – Το παρασκήνιο της ακύρωσης της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής...

Κρήτη: Με τηλεφωνήματα και sms αποσπούν χρήματα οι απατεώνες

Δύο υποθέσεις εξαπάτησης καταγγέλθηκαν, χθες, στις διωκτικές Αρχές. Και οι δύο...

Κρήτη: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σε ακραία επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε η...