15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυτοψία στο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς από τον Δήμαρχο Χανίων & την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων – Π. Σημανδηράκης: «Οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς

Ημερομηνία:

Αυτοψίαστο εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν σήμερατο πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου. Στην αυτοψία παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης,υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου.

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εργασιών, καθώς όλα κυλούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων κατά τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε..Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αποκάλυψη του Τείχους και του Προμαχώνα, πάνω στα οποία εδράζεται η Δημοτική Αγορά,επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες έρευνες και μελέτες, ώστε να υπάρξουν σημαντικά συμπεράσματα γιατα βήματα, που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

«Για τονΔήμο Χανίων, τους καταστηματάρχες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σημασία έχει η ποιότητα των εργασιών, ταυτόχρονα με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά για την πολύ στενή και ουσιαστική συνεργασία, που έχουμε, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, καθώς και τον ανάδοχο, αφού, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, οι εργασίες προχωρούν με πάρα πολύ εντατικούς ρυθμούς. Ήδη περιμετρικά του κτιρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης της στατικότητας και ταυτόχρονα γίνονται και άλλες εργασίες, όπως η σταδιακή προετοιμασία της οροφής, κ.α.. Καθημερινά μηχανικοί και επιβλέποντες βρίσκονται εδώ, συνεργάζονται με τον ανάδοχο και με τα σημερινά δεδομένα έχουμε την πεποίθηση ότι όλα θα κινηθούν ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί αρχικά», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης.

«Πραγματοποιούμε σήμερα την κοινή αυτοψία, ωστόσο χθες είχαμε και μία μεγάλη κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τόσο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων όσο και προς την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, για να δούμε αναλυτικά όλα τα δεδομένα της Αγοράς και να προχωρήσουμε από κοινού. Το έργο προχωρά κανονικά, όπως σας είπε και ο Δήμαρχος, παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για μας ότι έχουμε τη δυνατότητα, στο πλαίσιο του έργου,να γίνεται η αποκάλυψη του Προμαχώνα PiattaForma», επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

«Επεμβαίνουμε συγχρόνως σε δύο μνημεία, δηλαδή έχουμε το υποκείμενο μνημείο, το Ενετικό Τείχος στον Προμαχώνα, και το υπερκείμενο της Δημοτικής Αγοράς, οπότε πραγματικά είναι μία πολύ ευαίσθητη και απαιτητική εργασία, που όμως από κοινού όλοι οι φορείς προχωράμε με τον καλύτερο τρόπο και μέσα στα χρονοδιαγράμματα», κατέληξε η κα. Παπαδοπούλου.

"google ad"

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει γίνει καταγραφή του Τείχους, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται, με την επισκευή της στέγης, η οποία θα τοποθετηθεί το επόμενο διάστημα, μετά τη στατική ενίσχυση του κτιρίου. «Είμαστε αισιόδοξοι όπως προχωρούν οι εργασίες, ενώ πρέπει να δούμε κάποια ζητήματα, τα οποία ίσως η μελέτη δεν μπορούσε να τα είχε προβλέψει το 2004, όπως είναι η προσβασιμότητα στο κτίριο.Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουν οι εργασίες, όπως τις έχουμε προγραμματίσει», επεσήμανε ο κ. Καλογριδάκης.

Στις τεχνικές παραμέτρους του έργου αναφέρθηκε και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Γιώργος Ευθυμίου, κάνοντας ειδική αναφορά στις εργασίες, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς και στον  σχεδιασμό για την τοποθέτηση της μεταλλικής στέγης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ