Α.Φώσκολος: Συμφέροντα καθυστερούν την εξόρυξη κοιτασμάτων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με τραγικά αργούς ρυθμούς, λόγω σκοπιμοτήτων, προχωράει η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης,  Αντώνη Φώσκολο.
Όπως αναφέρει στην «Πατρίδα», «το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» και ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση δέχεται, πλέον, πιέσεις και από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ισραηλίτες που έχουν συμφέροντα στην περιοχή.

Αργοπορία από την κυβέρνηση

Ο καθηγητής αναφέρει πως ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η εκμετάλλευση κοιτασμάτων γίνεται σε βάθος 20ετίας, άργησε να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να αναλάβει δράσεις. «Όταν το 2010 έλεγα ότι έχουμε υδρογονάνθρακες έλεγε ότι δεν έχουμε, φτάσαμε στο 2011 για να παραδεχτεί ότι υπάρχουν αλλά μόνο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά από έξι μήνες παραδέχτηκε ότι υπάρχουν και στην Κρήτη … Δεν μπορείς να αργοπορείς αυτό το θέμα συνεχώς», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φώσκολος.
Θεωρεί, μάλιστα, ότι τόσο ο κ. Μανιάτης όσο και οι σύμβουλοί του δεν ενημερώνονται για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα, παρόλο που έχουν επαφές και με ανθρώπους από τη Νορβηγία, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει την ύπαρξη κοιτασμάτων στην Ελλάδα.

"Sponsored links"

Συμφέροντα για τη μη αξιοποίηση

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και επιστημονικός Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά, κάνει λόγο για συμφέροντα που κρατούν αναξιοποίητα τα κοιτάσματα της Ελλάδας.
«Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη σύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ.
Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος.

ΠΑΤΡΙΣ -Της Κατερίνας Μυλωνά

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live