Βαβουλέδω και Τραχινού: Τα πανέμορφα φαράγγια στα Παλαιά Ρούματα που πρέπει να επισκεφθείτε το φθινόπωρο | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Με πληροφορίες από cretanbeaches.com

Τα Παλαιά Ρούματα είναι μια καταπράσινη περιοχή στις βόρειες πλαγιές του όρους Αποπηγάδι, περίπου 35 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων.

"Sponsored links"

Τα Παλαιά Ρούματα αποτελούνται από 13 γειτονιές του ίδιου χωριού, που είναι διάσπαρτες στις πλαγιές. Κοντά στη γειτονιά Ληδιανά καταλήγουν τα δύο φαράγγια του Βαβουλέδω και του Τραχινού, τα οποία είναι ιδανικά για κυκλική πορεία με νερό μέχρι και το καλοκαίρι.

Το φαράγγι Βαβουλέδω ξεκινάει από τον οικισμό Βαβουλέδο ανατολικά από το χωριό Χαμαλεύρι και διαρρέεται από το ρέμα Χορτέ. Κοντά στον οικισμό Ληδιανά, ενώνεται με το φαράγγι του Τραχινού και συνεχίζει την πορεία του ως την «κοσμικότερη» γειτονιά των Παλαιών Ρουμάτων, τα Αρχοντικά όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τις ταβέρνες της περιοχής.

"Sponsored links"

Το φαράγγι του Τραχινού ξεκινάει από τη γειτονιά του Τραχινού και είναι σχετικά μικρό. Είναι από τα φαράγγια της Κρήτης με την περισσότερη βλάστηση, ενώ τα τοιχώματα του είναι πολύ στενά σχεδόν σε όλο του το μήκος.

 

Η πυκνή βλάστηση σε πολλά σημεία σκοτεινιάζει την κοίτη, ενώ κάνει τον εντοπισμό του από αέρος πολύ δύσκολο! Όπως και στο Βαβουλέδω, μέσα στο φαράγγι υπάρχει μονοπάτι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά ανακοίνωσε ότι στο φαράγγι Βαβουλέδω στα Παλιά Ρούματα ολοκληρώθηκε μεγάλος αριθμός παρεμβάσεων, όπως αποκατάσταση και αντικατάσταση ξύλινων κουπαστών, καθαρισμός και αποκατάσταση μονοπατιού, καλλωπιστικό κλάδεμα, απομάκρυνση σκουπιδιών αλλά και δυστυχώς ογκωδών αντικειμένων, καθώς και πολλές συναφείς εργασίες.

Η όμορφη και γραφική διαδρομή στο πράσινο, διάρκειας μιας περίπου ώρας και σχετικής ευκολίας, υποδέχεται φίλους περιπατητές.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live