34.8 C
Chania
Friday, July 12, 2024

Βαριές καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες Αυγενάκη

Ημερομηνία:

Επιβεβαιώνεται, όπως φαίνεται, το πάρτι απευθείας αναθέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επί Λευτέρη Αυγενάκη, που κατήγγειλε προ ημερών – μέσω της επιστολής παραίτησής του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη – ο πρώην πλέον πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΕΛΓΟ – Δήμητρα, Σέρκος Χαρουτουνιάν.

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι», ανέφερε στην επιστολή του, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento, ο κ. Χαρουτουνιάν, προσθέτοντας: «Μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αφήνει σαφείς αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τον έχει παραγκωνίσει, ενώ σημειώνει «το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ».

Από πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Γύρω από τον Λευτέρη Αυγενάκη υπάρχει ένα μοτίβο, το οποίο δεν περνά απαρατήρητο, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα της εμπιστοσύνης του., καθώς και ορισμένες εταιρείες οι οποίες φαίνεται πως έχουν προνομιακή μεταχείριση.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Βιδάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ όταν ο Αυγενάκης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού και μετακόμισε, αργότερα, μαζί του στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα εκτελών χρέη προέδρου μετά την παραίτηση του Σ. Χαρουτουνιάν.

Την ίδια ακριβώς διαδρομή και η εταιρεία ProExpo.

Αναθέσεις σε εταιρεία με κεφάλαιο 1.000 ευρώ

Η ΙΚΕ ProExpo ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, όμως έχει καταφέρει να θριαμβεύει, όπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία» στον στίβο των απευθείας αναθέσεων, κατακτώντας τα σχετικά «μετάλλια» από το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ούτε δύο μήνες αργότερα πήρε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια εκθεσιακού εξοπλισμού για το ΟΑΚΑ Bike Festival, ύψους 6.820 ευρώ. Η «μηχανή» πήρε μπρος και δεν σταμάτησε ούτε όταν ο κ. Αυγενάκης άλλαξε υπουργείο και τοποθετήθηκε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Ιούνιο του 2023.

Εν ολίγοις όλες οι συμβάσεις που έχει πάρει η εταιρεία αφορούν αποκλειστικά δράσεις σε φορείς που ανήκουν στον αθλητισμό και την αγροτική ανάπτυξη και εποπτεύονται από τον ίδιο άνθρωπο. «Αυτή η εταιρεία κατάφερε σε περίπου 1.000 μέρες να πάρει από το Δημόσιο με απευθείας ανάθεση παραπάνω από 80 δουλειές», αναφέρει η «Δημοκρατία» στο σημερινό της φύλλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο τζίρος αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το 1 εκατ. ευρώ!

Α.Ο.

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ