14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βαριές κατηγορίες στον Εισαγγελέα Χανίων για την αντιμνημονιακή επιστολή

Ημερομηνία:

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής παύσης από το δικαστικό σώμα, βρίσκονται πλέον οι δύο εν ενεργεία εισαγγελείς που εξέφρασαν, μέσω διαδικτύου τις αντιμνημονιακές τους απόψεις ασκώντας σκληρή κριτική σε κυβέρνηση, Βουλή αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μέτρα που όπως υποστήριξαν, οδηγούν σε εξόντωση το λαό, καταλύοντας κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμά του.Με βαριές κατηγορίες παραπέμπονται στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τόσο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο επιστολή με τις απόψεις του με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου για τα νέα μέτρα, όσο και η συνάδελφός του, εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρία Μαρσιώνη που επικρότησε τις επίμαχες θέσεις του.

Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων.

Τα πειθαρχικά αυτά παραπτώματα, ανάλογα με τη βαρύτητά τους, επισύρουν ποινές από απλή επίπληξη έως και οριστική παύση από το δικαστικό σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά τους χαρακτηρισμούς των δύο εισαγγελέων για κυβέρνηση «δωσίλογων», «yes men» και για βουλή «οπερέτα», «εφαρμοστές άθλιων νόμων» σε ένα «φαύλο καθεστώς δήθεν κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας», με πυρά ακόμη και κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίοι είχαν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε που  παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...