22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βαρυμπόμπη: Πλιάτσικο στα καμένα

Ημερομηνία:

Η«μάχη» με τις φλόγες συνεχίζεται στη Βαρυμπόμπη με τους κατοίκους που κατάφεραν να γυρίσουν στα σπίτια τους να καταγγέλλουν μέχρι και πλιάτσικο μετά την εκκένωση των περιοχών όπου πλησίαζε η φωτιά. Κάτοικος της Βαρυμπόμπης αντίκρισε το σπίτι του καμένο, μία ημέρα μετά την ανακαίνισή του.

Κάτοικος της Βαρυμπόμπης που έχασε το σπίτι του στη φωτιά, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ πως το είχε ανακαινίσει μία μέρα πριν καταστραφεί: «Προσπαθήσαμε να φύγουμε όσο πιο μακριά γίνεται, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα… Δεν ξέρουμε πόσα σπίτια έχουν καεί… Είμαστε στην οδό Λόης… Μόλις τελείωσα την ανακαίνιση προχθές, επτά το απόγευμα και δεν το χάρηκα ούτε μία ημέρα». «Δεν μας επέτρεψαν να γυρίσουμε στο σπίτι. Ήρθαμε σήμερα το πρωί και δεν μπορέσαμε να σώσουμε τίποτα», είπε ο κάτοικος που είναι ξυλουργός και κάηκαν και τα μηχανήματά του.

«Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 -4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες», είπε ακόμα ένας κάτοικος της Βαρυμπόμπης στην ΕΡΤ. Η συζυγός του, αποκάλυψε πως το σπίτι των γονιών της που ήταν στην πίσω πλευρά «έπεσε και μας έκλεψαν».

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ