15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σωματείο Διανομέων Χανίων: «Δουλεύουμε σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες»

Ημερομηνία:

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων ν. Χανίων τονίζει ότι η θερμοκρασία στην πόλη θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς υπό σκιά και οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Την ίδια ώρα, όπως υπογραμμίζουν, «οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού αντί να σταματήσουν τη διανομή ώστε να προστατευτεί η υγεία των διανομέων, με το προκλητικό 1 ευρώ ανά παραγγελία, προτρέπουν τους διανομείς να βγουν στο δρόμο και να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μη χάσουν τα κέρδη τους».

Σύμφωνα με τους διανομείς, το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για τον καθορισμό μέτρων προστασίας των διανομέων και γενικότερα των εργαζομένων του κλάδου και ζητούν να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι μέσα στο καύσωνα και να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«To Σωματείο διανομέων (delivery) Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» καταγγέλλει την διαχείριση κυβέρνησης και εργοδοτών, που αναγκάζουν τους διανομείς να εργάζονται υπό τις αντίξοες συνθήκες του καύσωνα χωρίς καμία προσπάθεια να τους στηρίξουν.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς υπό σκιά και οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς.

Την ίδια ώρα οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού αντί να σταματήσουν τη διανομή ώστε να προστατευτεί η υγεία των διανομέων, με το προκλητικό 1 ευρώ ανά παραγγελία, προτρέπουν τους διανομείς να βγουν στο δρόμο και να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να μη χάσουν τα κέρδη τους.

Ο λόγος είναι ότι ακόμα και σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σωματείων σε όλη την Ελλάδα , το Υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να μην παίρνει μέτρα για τον καθορισμό μέτρων προστασίας των διανομέων και γενικότερα των εργαζομένων του κλάδου.

Πριν λοιπόν θρηνήσουμε για άλλη μια φορά θύματα, πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου απαιτούμε από την κυβέρνηση και τους εργοδότες να πάρουν επιτέλους μέτρα μπροστά στο νέο κύμα καύσωνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι μέσα στο καύσωνα.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Ένταξη των διανομέων  στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας .
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη των εργοδοτών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ