14.8 C
Chania
Monday, December 4, 2023

Βενιζέλειο: Ο Υπουργός Υγείας «καρατόμησε» την διοίκηση του νοσοκομείου

Ημερομηνία:

«Όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του πάει σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες». Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά και την τρίτη κατά σειρά καρατόμηση διοικητή και της αναπληρώτριας διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης, 2,5 μήνες πριν τη λήξη της θητείας τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τη διοίκηση του νοσοκομείου μετά από τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες που έφταναν στο γραφείο του αλλά και τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αναφορικά με τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στη λίστα χειρουργείων και γενικά με τη δυσλειτουργία που παρουσίαζε το νοσοκομείο.

Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου Υγείας λένε στο topontiki.gr πως «ο διοικητής θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε εξωτερικές συνεργασίες με γιατρούς, καθώς ο νόμος του δίνει αυτό το δικαίωμα, όμως δεν το έπραξε με συνέπεια οι πολίτες να ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι: «το νοσοκομείο έχει εννέα αναισθησιολόγους (11 είναι οι οργανικές θέσεις) ωστόσο ο διοικητής δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τις αδικαιολόγητες …απουσίες που είχαν καταγραφεί».

Ο υπουργός κατά τη χθεσινή του αυτοψία στο νοσοκομείο δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τον διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη και την αναπληρώτρια διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη και ένα 24ωρο αργότερα τους απάλλαξε από τα καθήκοντα τους.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ)».

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα 16/10 ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το «Βενιζέλειο- Πανάνειο» και ανακοίνωσε δέσμη εκτάκτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ως πρώτο μέτρο την άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Ειδικότερα, ιδιώτες αναισθησιολόγοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου, για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε όπου υπάρχει θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις για να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Ζήτησε δε συγγνώμη από τους πολίτες που, όπως είπε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα, «μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος Υπουργός ζητώντας κατ’ αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών.

Δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα μας. Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του. Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν το πετύχουμε σε κάθε γωνιά της χώρας», είπε.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ