Βερολίνο: Δεν υφίστανται θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

«Η Γερμανία δεν θα συζητήσει το θέμα των επανορθώσεων με την Ελλάδα», διεμήνυσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι αυτό «έχει λήξει οριστικά».

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσαν την Τρίτη εκπρόσωποι, τόσο της καγκελαρίου Α. Μέργκελ, όσο και του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε δεν υφίσταται για το Βερολίνο θέμα αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ούτε θα διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο η γερμανική κυβέρνηση με την Αθήνα.

«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει διευθετηθεί», συμπλήρωσε ο γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υποστήριξε ότι η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

"Sponsored links"

Πρόκειται για την έντονη αντίδραση του Βερολίνου στην επανασύσταση της ελληνικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Ν. Παρασκευόπουλος γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να ενεργοποιήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου, που προβλέπει κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού Δημοσίου στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης χαρακτήρισαν «απειλητικές» τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, δήλωσε πως δεν τις γνωρίζει, επαναλαμβάνοντας ότι το θέμα «έχει κλείσει οριστικά».

left.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live