16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Οταν έριξαν στο ποτό μου χάπι βιασμού» – Νέες καταγγελίες

Ημερομηνία:

Κυκλώματα «ψαρεύουν» κορίτσια στα νεανικά στέκια, υποσχόμενα καριέρες σε τηλεόραση και μόντελινγκ! Αυτό είναι το… τυράκι για να τις παρασύρουν – Τι λένε θύματα βιασμού με το χάπι της νάρκωσης – Γιατί μόλις το 3% με 5% φτάνει στα δικαστήρια

Οβιασμός της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δεν είναι ο μόνος που έχει επέλθει με τη μέθοδο της «νάρκωσης» από τους επιτήδειους, αλλά αντιθέτως αποτελεί έναν ευρέως γνωστό τρόπο για να πετυχαίνουν τον στόχο τους όσοι βρίσκονται γύρω από τα κυκλώματα μαστροπείας. Το δυσάρεστο είναι πως αν και στην Ελλάδα έχουν υπάρξει άπειρες μαρτυρίες, καταγγελίες και μηνύσεις, σύμφωνα με νομικές πηγές, μόλις το 3% με 5% φτάνουν τελικά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς τα θύματα φοβούνται την κατακραυγή!

Η υπόθεση του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν με τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα, ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες σε πολλές γυναίκες που έπεσαν επίσης θύματα επιτήδειων και μία από αυτές, έχοντας την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα του Alpha, μίλησε για την τραγική εμπειρία που βίωσε! «Θυμάμαι μόνο ότι το χάπι μου δόθηκε από φιλικό μου πρόσωπο. Υπήρχε εμπιστοσύνη δηλαδή και ξέρω ότι μου το έβαλαν στο ποτό. Ηταν άοσμο, άγευστο και αμιγώς ηρεμιστικό! Αρχικά μου προκάλεσε ένα αίσθημα ευφορίας, αλλά στη συνέχεια είχα ζαλάδα, υπνηλία, αδυναμία αντίδρασης και απώλεια των αισθήσεων. Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν έχω μνήμες για τι ακολούθησε», είπε η γυναίκα που έζησε το δικό της δράμα, όπως ακριβώς και η 24χρονη κοπέλα, παρασύροντάς τες στον βιασμό.

Για την ίδια υπόθεση, η δικηγόρος, Αλεξάνδρα Αθανασίου, πρόσθεσε πως «…ο άνθρωπος που προσέγγισε την πελάτισσά μου και της έδωσε το χάπι, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας από την ίδια, αλλά και από το κοντινό περιβάλλον της. Ακόμα και μετά από όσα συνέβησαν δεν μπορούσε να υποψιαστεί ή να πιστέψει ότι δράστης ήταν ένας άνθρωπος που η ίδια διατηρούσε μια φιλική σχέση μαζί του και τον θεωρούσε αξιόπιστο. Από όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της, θυμόταν μόνο μέχρι το σημείο που έπιναν το ποτό τους και μετά επήλθε η ολοκληρωτική απώλεια μνήμης. Το πιο χαρακτηριστικό από την υπόθεση είναι ότι η πελάτισσά μου, στο τέλος φοβήθηκε πολύ για τη ζωή της και διέκοψε τη διαδικασία της νομικής οδού».

Ακολουθούν απειλές και εκφοβισμοί για να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο

Στο μεταξύ, ανεξάρτητες έρευνες γίνονται για το κύκλωμα μαστροπείας που αφότου ρίξει στην «παγίδα» τα θύματα στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση με απειλές και εκβιασμούς, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Πρόκειται για συμμορίες, κυκλώματα που προσπαθούν να ψαρέψουν όμορφα κορίτσια στα νεανικά στέκια, υποσχόμενοι καριέρες στην τηλεόραση και το μόντελινγκ! Αυτό είναι το… τυράκι για να φέρουν κοπέλες σε επαφή με επώνυμους και επιφανείς οικονομικά ανθρώπους για τους οποίους «δουλεύουν» υπογείως!

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, οι επιτήδειοι κερδίζουν πολύτιμο χρόνο, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν περάσουν κάποιες ώρες χωρίς το θύμα να πάει για εξετάσεις, τότε πολύ δύσκολα ανιχνεύεται στον οργανισμό και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης «…ο οργανισμός μας παράγει φυσιολογικά την ίδια ουσία με το χάπι με αποτέλεσμα αν περάσουν ώρες από την νάρκωση του θύματος, να μην μπορεί να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα λήψης της ουσίας και άρα οι ιατροδικαστές να μην μπορούν να στοιχειοθετήσουν τον βιασμό».

Με αφορμή όλα αυτά, επανήλθε στην επικαιρότητα και ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, για την οποία μίλησε ο πατέρας του θύματος, κάνοντας μάλιστα μια έκκληση στον Alpha, ώστε τα νεαρά κορίτσια να δείξουν μεγάλη προσοχή, καθώς όπως είπε: «…στην περίπτωση της κόρης μου, οι τρεις άνδρες που την παρέσυραν, αφότου της έριξαν χάπι στο ποτό της, στη συνέχει τη βίασαν και προχώρησαν στην παράνομη βιντεοσκόπηση και στο τέλος έφτασαν στη δολοφονία της».

Νέα εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία για επίθεση από δικηγόρο

Στο μεταξύ, η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε συνέντευξη που παραχώρησε, λέγοντας ότι δέχθηκε επίθεση από συγκεκριμένο δικηγόρο, όσο εκείνη βρισκόταν στο Αστυνομικά Τμήμα, προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση για έρευνα που στρέφεται εναντίον του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου που συνόδευσε τον 27χρονο κατηγορούμενο για την υπόθεση στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. «Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καταγγέλλουσα, κατονομάζοντας τον δικηγόρο.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ ο δικηγόρος θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης). Ο δικηγόρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα «…προς αποκατάσταση της αλήθειας» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το Ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης». Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος δεν παραστάθηκε στην απολογία που έδωσε ο 27χρονος ενώπιον της ανακρίτριας.

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ