Βιβλιοπαρουσίαση Μαρία Αντωνιάδου-Μαριόλη «Λασπωμένοι Ονειρόκηποι – Αλήθειες που θάφτηκαν»

Κανένα σχόλιο

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Αντωνιάδου – Μαριόλη, με τίτλο «Λασπωμένοι Ονειρόκηποι – Αλήθειες που θάφτηκαν». Η εκδήλωση θα γίνει στο μουσικό καφενείο Αθιβολή, στο Κουμ Καπί, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 7 το απόγευμα.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

ο ηθοποιός Λευτέρης Μποτωνάκης

"Sponsored links"

ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής

ο εκπαιδευτικός Μανώλης Χατζηπαναγιώτου

και η συγγραφέας.

Σύντομα αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Σόρκος

Η συγγραφέας μας μεταφέρει στα Χανιά, λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, στη δική της «συνοικία το όνειρο». Η μυθοπλασία της πατάει γερά στις καταστάσεις της πραγματικής ζωής, στον διωγμό μιας ολόκληρης γενιάς, όπως τον βίωσε άλλωστε και η ίδια. Η ιστορία της είναι μοναδική, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι και η ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών που μεγάλωσαν μέσα στην ανέχεια και στις κακουχίες, με τους γονείς τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στην εξορία. Η γραφή της μοιάζει να πηγάζει μέσα από τις καλύτερες παραδόσεις της ελληνικής λογοτεχνίας, της γενιάς του ’30, ενώ η τρυφερότητα και η αγάπη με την οποία προσεγγίζει μια εποχή γεμάτη πόνο και απόγνωση, μπορεί να συγκριθεί μονάχα με την αίσθηση που αναβλύζει μέσα από τα έργα του Μενέλαου Λουντέμη. Ένας μικρός «Μέλιος», εξάλλου, είναι και ο πρωταγωνιστής της δικής της ιστορίας, κι ας έχει διαφορετικό όνομα. Το έργο της Μαρίας Αντωνιάδου – Μαριόλη, με μία λέξη, είναι απλά συγκλονιστικό!

Φωτογραφία στο εξώφυλλο: Πλατεία 1866, Περικλής Παπαχατζιδάκης, Χανιά, 1949

Maria marioli

«Γεννήθηκα στα Χανιά το 1948. Ο πατέρας ήταν στην Μακρόνησο τότε. Τον γνώρισα όταν έγινα δέκα χρονών. Τα μαθητικά χρόνια όλα στην Αθήνα, γυμνάσιο, λύκειο, παιδαγωγικά. Είμαι πολλά χρόνια χήρα. Έχω δυο κόρες παντρεμένες και τέσσερα εγγόνια. Ξαναγύρισα στα Χανιά πριν από είκοσι χρόνια και από τότε ζω μόνιμα εδώ…», Μαρία Αντωνιάδου Μαριόλη.

Για αγορά του βιβλίου, δείτε εδώ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΟΛΗ – ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΟΚΗΠΟΙ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΝ)

ή καλέστε στο 6983 091058

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live