“ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δεν θα γίνει!!!”… Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Κανένα σχόλιο

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Το χρέος, (345 δισεκ.) παρά τις τεράστιες θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι ΄Ελληνες, όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί και κάθε χρόνο για να εξυπηρετηθεί απαιτεί δεκάδες δισεκατομμύρια.

Τα δισεκατομμύρια αυτά που ουσιαστικά αφαιρούνται από την πραγματική οικονομία, περιορίζουν την ιδιωτική κατανάλωση, αφαιρούν πόρους από τις δημόσιες επενδύσεις, και το χειρότερο συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες αλλά και τα κονδύλια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας σ’ όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

"Sponsored links"

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η οικονομική αδυναμία του επιτελικού κράτους να χρηματοδοτήσει μεγάλα αναπτυξιακά έργα και κατ΄ ανάγκη καταφεύγει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και φυσικά – λογικό είναι – η ιδιωτική πρωτοβουλία που θα επενδύσει κάποια δισεκατομμύρια για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, θα πρέπει να τοποθετήσει διόδια για να κάνει απόσβεση.

“ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δεν θα γίνει!!!”

Με απλά λόγια: Θέλετε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο θα πληρώνετε διόδια.

Δεν θέλετε διόδια; Αυτοκινητόδρομο δεν θα δείτε!!!

Ορθά κοφτά χωρίς περικοκλάδες και ωραιοποιήσεις.

Αντε τώρα να πείσεις τον Κρητικό ότι θα πληρώνει διόδια κάθε μέρα, τέτοια εποχή, που θα πηγαίνει στο χωριό του για να μαζέψει τις ελιές του.

Ο συνομιλητής μου για το συγκεκριμένο θέμα ήταν παραστατικότατος: “Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Εκτός και αν σε κάθε διόδιο τοποθετήσουν και ένα αστυνομικό τμήμα”.

Όταν τον ρώτησα τί εννοεί μου απάντησε λακωνικά: “Ορθά -τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια, θα έχουν την ίδια τύχη με τις κάμερες της τροχαίας”.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live