27.9 C
Chania
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026

Βρούτσης: «Δυσάρεστη αλλά θα γίνει η περικοπή των συντάξεων»

Ημερομηνία:

Η περικοπή των συντάξεων είναι δυσάρεστη, αλλά θα γίνει, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γ.Βρούτσης τόνισε πως δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και να υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν 1.400 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε, δε, ότι μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι και το όριο συνταξιοδότησης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που δίνονταν τα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα πολυτέκνων.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως θα έχει στη διάθεσή του την κοστολογημένη λίστα με τα μέτρα που χρειάζονται για την εξεύρεση των 5 δισ. ευρώ που αναλογούν στο υπουργείο Εργασίας έως την Παρασκευή ή το αργότερα τη Δευτέρα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφακιά: Ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό 65χρονου ψαροντουφεκά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή...

Διπλή σεισμική δόνηση τα ξημερώματα σε Χανιά και Λασίθι

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν την Κρήτη τις πρώτες...

«Αμέντε»: Εγκαίνια καλλιτεχνικής έκθεσης στη Στέγη «Βιτσέντζος Κορνάρος» στη Σητεία

Την πρωτότυπη εικαστικής έκθεση «ΑΜΕΝΤΕ» εγκαινιάζει η Στέγη «Βιτσέντζος...

ΚΚΕ: Σε οριακό σημείο η λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του ν. Χανίων

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και τα Κέντρα Υγείας. Κλειστές ΜΕΘ, υποστελέχωση 45%, εξουθένωση υγειονομικών.