«Βόμβες» Ράμμου: Ο φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα που κατήγγειλε την παρακολούθησή του

Κανένα σχόλιο

Κομβικό πρόσωπο στις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Η κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις άρχισε με «βόμβες» για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος είπε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, ενώ την ίδια ημέρα ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ διάβασε το πρακτικό της ΕΥΠ.

"Sponsored links"

Ράμμος κατά Δεμίρη και Βλάχου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος, φέρεται να υποστήριξε πως η αρχική απάντηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου Ανδρουλάκη ήταν πως δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνο για ένα έγγραφο Κοντολέων-Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού. Και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως σε νέο έλεγχο μετά από δυό-τρεις ημέρες, δόθηκε στην Αρχή από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα ενώ στην συνέχεια ο νέος διοικητής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την συγκεκριμένη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΕΥΠ ο Χρήστος Ράμμος την χαρακτήρισε ως «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας» σημειώνοντας πως η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε ακόμα πως η εισαγγελέας Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, είπε πως η κρίση της είναι ανέλεγκτη και πως δεν μπορεί να δείξει στοιχεία. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειώνει πως γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την αρμόδια εισαγγελέα και την ΕΥΠ με υπεκφυγές, σημειώνοντας ακόμα πως πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. «Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.

«Γαλάζιο» μπούλινγκ κατά Ράμμου

Το βάρος των όσων κατήγγειλε ο Χρήστος Ράμμος ήταν τέτοιο που προκάλεσε την αντίδραση των «γαλάζιων» βουλευτών που δεν δίστασαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να κάνουν μπούλινγκ στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ σε σημείο τέτοιο που επενέβη ο «γαλάζιος» πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης προκειμένου να τους επαναφέρει στην τάξη.

Βουλευτής της ΝΔ μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως θα τα πούνε μετά και πως «κάνει την… δουλειά του ο κ. Ράμμος». Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη να τονίζει στον «γαλάζιο» ομόσταβλό του πως θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα εναντίον του.

Σημειώνεται πως η κατάθεση του πρόεδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ολοκληρώθηκε για σήμερα και θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live