Β. Θάνου: Οι συκοφάντες παραδέχθηκαν το χονδροειδές ψεύδος τους, σχετικά με την αρχειοθέτηση της μήνυσης Βγενόπουλου

Κανένα σχόλιο

Για παραδοχή ενός «χονδροειδούς ψεύδους» κάνει λόγο η Βασιλική Θάνου, σχετικά με την αρχειοθέτηση της μήνυσης του Α. Βγενόπουλου.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Θάνου, η αρθρογράφος της ιστοσελίδας iefimerida.gr Δήμητρα Κρουστάλλη, «στην προσπάθειά της να πείσει το κοινό ότι δήθεν η Εισαγγελική Διάταξη περί αρχειοθέτησης της μήνυσης του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν αναξιόπιστη και διαβλητή, είχε επικαλεσθεί το ψευδέστατο γεγονός ότι η ποινική έρευνα, που άνοιξε μετά την κατάθεση της μήνυσης αυτής (Μάιος 2016), έκλεισε “με σπουδή και μέσα σε 5 ημέρες!”.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Βασιλική Θάνου, η συγκεκριμένη αρθρογράφος, με νεότερο δημοσίευμα στις 9/3, «αλλάζει και παραδεχόμενη εμμέσως πλην σαφώς, ότι το γεγονός αυτό, στο οποίο στήριξε το σαθρό οικοδόμημά της ήταν ψευδές, αναφέρει τώρα ότι η ποινική έρευνα διήρκησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, και έκλεισε στις 9 – 1 -2017, με την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης»

"Sponsored links"

Επίσης, η κ. Θάνου δηλώνει πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις, σε όσους θεωρεί πως την συκοφαντούν.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Σε προηγούμενο άρθρο της (23 – 2 – 2022) η αρθρογράφος της ιστοσελίδας iefimerida Δήμητρα Κρουστάλλη, στην προσπάθειά της να πείσει το κοινό ότι δήθεν η Εισαγγελική Διάταξη περί αρχειοθέτησης της μήνυσης του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν αναξιόπιστη και διαβλητή, είχε επικαλεσθεί το ψευδέστατο γεγονός ότι η ποινική έρευνα, που άνοιξε μετά την κατάθεση της μήνυσης αυτής (Μάιος 2016), έκλεισε «με σπουδή και μέσα σε 5 ημέρες!» (Το θαυμαστικό είναι της αρθρογράφου, για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο ψεύδος της). Και το ψεύδος αυτό το αναπαρήγαγαν στους δικούς τους σχολιασμούς και κάποιοι άλλοι «πρόθυμοι» οι οποίοι τώρα είναι πολύ εκτεθειμένοι.

Διότι, η ως άνω αρθρογράφος, με νεότερο δημοσίευμα της (χθες, 9-3-2022), αλλάζει και παραδεχόμενη εμμέσως πλην σαφώς, ότι το γεγονός αυτό, στο οποίο στήριξε το σαθρό οικοδόμημά της ήταν ψευδές, αναφέρει τώρα ότι η ποινική έρευνα διήρκησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, και έκλεισε στις 9 – 1 -2017, με την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης (δηλ. διήρκησε έξι (6) μήνες, (επιβεβαιώνει έτσι αυτό ακριβώς που είχα αναφέρει, εξ αρχής, στην από 28-2-2022 ενημερωτική ανακοίνωση μου.) Και αντί να ζητήσει συγγνώμη, συνεχίζει το σχέδιο της και εξακολουθεί με νέα ψεύδη και συκοφαντίες, την προσπάθειά της να αποδομήσει την εισαγγελική διάταξη  περί αρχειοθέτησης. Είτε διαστρεβλώνοντας πολλά σημεία της εν λόγω διάταξης, προφανώς ηθελημένα, είτε παραλείποντας, επίσης ηθελημένα, σημαντικά τμήματα αυτής, και παραλείποντας σημαντικά, επίσης, στοιχεία στα οποία στηρίχθηκε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αποδείχθηκε η βασμότητα της καταγγελίας του Βγενόπουλου και ότι «δεν υπάρχουν, ούτε κατ΄ ελάχιστο, στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης».

Δεν θα αναφέρω ποιες είναι οι νέες αυτές συκοφαντίες, διότι οι απαντήσεις σε όλα αυτά και τα παλαιότερα και τα νέα ψεύδη έχουν δοθεί ήδη από εμένα, στην από 28-2-2022 ενημερωτική ανακοίνωση μου. Υπογραμμίζω ότι, κατά παράβαση όλων των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η ιστοσελίδα δεν δημοσίευσε (όπως υποχρεούται) την εν λόγω ανακοίνωση μου, την οποία της απέστειλα την 2-3-2022. Διότι, εάν την δημοσίευε, δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχίζει με τα νέα ψεύδη και τις νέες συκοφαντίες, αφού, όπως προανέφερα, στην εν λόγω ανακοίνωσή μου, υπάρχουν όλες οι απαντήσεις, επί της ουσίας του ζητήματος. Συνεχίζουν, λοιπόν, με προκλητικότητα και επιμένουν η αρθρογράφος και οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας iefimerida) να παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους και δεν θέλουν να αποδεχθούν ότι έτσι εκτίθενται οι ίδιοι. Dιότι όλοι οι πολίτες (πλην ελαχίστων, οι οποίοι συμμετέχουν στην «στημένη» αυτή μηχανορραφία) έχουν αντιληφθεί ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δεν είχε καμμιά ανάμειξη και καμμιά γνώση για όσα την κατηγόρησε ο Α. Βγενόπουλος.

Με την «ύποπτη» αυτή επιμονή τους, το μόνο που έχουν κατορθώσει είναι να αποδείξουν ότι η μεγάλη έννοια της αρθρογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη και των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida, και μάλιστα μέσα στο γενικότερα βαρύ κλίμα, εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης και εξ αιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών, σε όλα τα αγαθά, είναι η συνέχιση της δυσφήμισης του προσώπου μου. Δεν αξίζει πλέον να ασχοληθώ περισσότερο, απαντώντας δημόσια, στους συγκεκριμένους (ελάχιστους) συκοφάντες, οι οποίοι δεν σέβονται ούτε το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα ούτε το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική και σωστή ενημέρωση. Θα τους απαντώ, πλέον μόνο με αγωγές αποζημίωσης και μηνύσεις, οι πρώτες των οποίων κατατίθενται τις επόμενες ημέρες.

Όλοι οι πολίτες, όσοι έχουν παρακολουθήσει το εν λόγω ζήτημα, εκφράζουν μια λογική απορία. Ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, κατέθεσε τη μήνυση του, τον Μάιο του 2016, επειδή, προφανώς ήθελε να εκφοβίσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους Δικαστές και Εισαγγελείς που χειρίζονταν τότε τις εκκρεμείς υποθέσεις του, ελπίζοντας ότι έτσι θα επιτύχει την ευνοϊκή έκβαση των υποθέσεων του.

Οι σημερινοί «συνεχιστές» του σχεδίου, οι οποίοι «ξέθαψαν» μετά από έξι (6) χρόνια, μία  αμφιβόλου γνησιότητας και νομιμότητας κασέτα, την οποία, σημειωτέων, ο μηνυτής Βγενόπουλος ούτε την προσκόμισε ούτε την επικαλέσθηκε, καθόλη τη διάρκεια της έρευνας, επί της βασιμότητάς της μήνυσής του, μέχρι τον θάνατό του (Νοέμβριο 2016) και οι οποίοι επιμένουν να εμφανίζονται ως «υπερασπιστές» του αποθανόντος, ποιο «εργολαβικό συμβόλαιο» εκτελούν και ποιοι κρύβονται από πίσω τους. Το αστείο επιχείρημά τους ότι ενεργούν από ενδιαφέρον για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία, μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί. Διότι , όποιος έχει πραγματικά τέτοιο ενδιαφέρον, δεν κρατάει την κασέτα κρυμμένη επί 6 χρόνια, ούτε την διακινεί, μέσω των ιστοσελίδων. Πηγαίνει και την παραδίδει στον Εισαγγελέα».

tvxs.gr

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live