Β. Κεγκέρογλου: «Στον αέρα οι καζανάρηδες και χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές και αγροτικά νοικοκυριά που ζητούν να διατηρηθεί η ονομασία της παραδοσιακής τσικουδιάς Κρήτης»

Κανένα σχόλιο

Με επίκαιρη ερώτηση στο  Υπουργείο  Οικονομικών,  ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι είναι στον αέρα οι καζανάρηδες και χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές και αγροτικά νοικοκυριά που ζητούν να διατηρηθεί η ονομασία της παραδοσιακής τσικουδιάς Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Η προσπάθεια ενταφιασμού των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων Τσικουδιάς και Τσίπουρου, που δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. που κλιμακώνει την επίθεση στους παραγωγούς και μικρούς αποσταγματοποιούς.

"Sponsored links"

Όπως καταγγέλλεται από κατά τόπους συλλόγους αποσταγματοποιών, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών προκλήθηκε σύγχυση μεταξύ του παραδοσιακά παραγόμενου αποστάγματος και των κανόνων εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θεωρεί αυτονόητη, ευρωπαϊκή υποχρέωση την στέρηση της παραδοσιακής  ονομασίας από τους διήμερους, ανεξάρτητα από τον τρόπο παραγωγής, προφασιζόμενη μάλιστα και την ύπαρξη τεχνικού φακέλου/ φακέλου προδιαγραφών που κατατέθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ήταν  αποτέλεσμα πολιτική πρωτοβουλίας.

Επειδή τα Ευρωπαϊκά όργανα μας καταδίκασαν για τον τρόπο φορολογίας και όχι για το όνομα

Επειδή όμως προκαλείται πρόβλημα επιβίωσης δεκάδων χιλιάδων διήμερων παραγωγών και εκατοντάδων χιλιάδων αμπελοκαλλιεργητών και αγροτικών νοικοκυριών, αφού περιορίζεται η ελεύθερη διάθεση Τσίπουρου-Τσικουδιάς

Επειδή η κατοχύρωση των άρρηκτα συνδεδεμένων με τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις της πατρίδας μας προϊόντων Τσικουδιάς και Τσίπουρου με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής τους,  πρέπει να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση για την πολιτεία

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

-Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να διατηρηθεί η ονομασία της παραδοσιακής τσικουδιάς Κρήτης που παράγουν οι διήμεροι μικροί παραγωγοί αποσταγματοποιοί;

-Τι άλλο θα πράξετε για την στήριξη των μικρών παραγωγών-αποσταγματοποιών;».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live