Με μελανά χρώματα περιγράφουν την κατάσταση των επιχειρήσεων τους, οι επαγγελματίες των catering και των «κτημάτων» που διατίθενται για εκδηλώσεις γάμων, βαπτίσεων κ.τ.λ., ενόψει της επιβολής του διαχωρισμού σε αμιγείς και μικτούς χώρους από τις 15 Ιουλίου.
«Ήδη στην Κρήτη έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού εκεί οι γάμοι και οι βαπτίσεις γίνονται με 2.000 και 3.000 προσκεκλημένους και όχι με 200 και 300», ανέφερε στα Dnews, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαδάς.
Με προσκλητήριο και τεστ στο χέρι οι καλεσμένοι
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προϋπόθεση συμμετοχής στις γαμήλιες εκδηλώσεις είναι από τις 15 Ιουλίου, η πιστοποίησης μη νόσησης (rapid test, ή μοριακό).
«Δεν είναι δυνατόν ούτε για μας, ούτε και για εκείνους να αναλάβουν τέτοιο έξοδο της τάξης των 20 ευρώ ανά άτομο, οπότε οι καλεσμένοι θα πρέπει να το επωμιστούν», ανέφερε ο κ. Καββαδάς.
Καταλήγει δε, λέγοντας ότι είναι αδύνατον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να «ενσωματωθούν» και να αρχίσουν να εφαρμόζονται τέτοιοι κανόνες, ιδίως όσον αφορά στους εργαζόμενους:
«Τα προβλήματα του προσωπικού είναι μεγάλα. Το 50% δεν είναι εμβολιασμένο, αλλά και σήμερα να ξεκινήσουμε με τους εμβολιασμούς, διαθέσιμο προσωπικό θα έχουμε μετά από δυο μήνες, αλλιώς θα πρέπει να επιβαρύνεται ο εργαζόμενος το τεστ. Συνεπώς στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Διότι ο εργαζόμενος μέχρι να κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι υγιής πληρώνοντας το τεστ. Δηλαδή θα παίρνει 30 ευρώ και ανά δυο μέρες θα δίνει 20 για το τεστ».