15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γαλλία: «Μας κάνουν να αισθανόμαστε φοβισμένοι και ένοχοι. Απολαύστε χωρίς ενοχές κρασί, φαγητό και σεξ» λέει κορυφαίος Γάλλος ογκολόγος

Ημερομηνία:

Η ζωή θέλει καλοπέραση. Και πρέπει να τη ζούμε χωρίς ενοχές και χωρίς στερήσεις. Αυτό είναι το πνεύμα της θεωρίας που αναπτύσσει ένας από τους πιο γνωστούς και πιο καταξιωμένους γιατρούς της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον Γάλλο ογκολόγο και πρώην πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, Νταβίντ Κάγιατ. Ο οποίος συμβουλεύει: «Ζήστε τη ζωή σας με ισορροπία, χωρίς στερήσεις, απολαμβάνοντας ό,τι σας αρέσει».

Ο Νταβίντ Κάγιατ υποστηρίζει ότι μικρές ή μεγάλες απολαύσεις, όπως ένα καλό ποτήρι κρασί, ένα πιάτο καλοτηγανησμένες κομμένες στο χέρι πατάτες, ή ένα καλό σεξ σε όποια ηλικία είναι απαραίτητα για την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου.

«Η συνεχής απαγόρευση που διαδίδεται από οργανισμούς, κυβερνήσεις και ορισμένους γιατρούς είναι στην πραγματικότητα επιβλαβής για το μυαλό και κάνει μικρή διαφορά στο σώμα» υποστηρίζει ο ίδιος και συμπληρώνει μιλώντας στους Times: «Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι μιας ζωής χωρίς ευχαρίστηση, δίχως χαρά».

Παράλληλα, προειδοποιεί πως «εάν αυτό το μοντέλο επιβληθεί στους ανθρώπους, τότε θα εκραγούν. Μας κάνουν να αισθανόμαστε φοβισμένοι και ένοχοι και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να κάνουμε οτιδήποτε για να αποκτήσουμε αυτό το ιδανικό σώμα και να μην το καταφέρνουμε. Και όταν λυγίζουμε, όταν τρώμε μια μερίδα πατάτες τηγανητές, να αισθανόμαστε ένοχοι. Από αυτή την ενοχή θα προκληθεί μια μείωση της αυτοεκτίμησης, η οποία θα μας αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο», αναφέρει.

«Όταν ακούτε στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή διαβάζετε στις εφημερίδες, τι σας λένε; Ότι πρέπει να μην τρώτε λιπαρά και ζάχαρη, ότι δεν πρέπει να τρώτε αλλαντικά και ότι η ρύπανση, που είναι παντού γύρω μας, προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Αλλά ποιες είναι όλες αυτές οι ιστορίες; Θα πεθάνουμε τρώγοντας ζαμπόν, μιλφέιγ ή μια μερίδα πατάτες;», διερωτάται. «Το αίσθημα της αποτυχίας μπορεί να μας αρρωστήσει».

Σύμφωνα με τον ογκολόγο, συγγραφέα του βιβλίου «Arrêtez de vous priver», πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να θυμηθούμε ότι όλα είναι θέμα ισορροπίας.

«Όλα αφορούν την ισορροπία και την αναζήτηση χαράς και ευχαρίστησης», λέει, προσθέτοντας ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει ένα μεγάλο γεύμα με τους φίλους του. Δεν είναι τόσο ο τρόπος ζωής μας που κινδυνεύει να μας κάνει άρρωστους αλλά το αίσθημα της αποτυχίας που νιώθουμε.

Οταν αποτυγχάνετε να ανταποκριθείτε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις, έχετε τύψεις, κακή εικόνα του εαυτού σας και αίσθημα ενοχής. Αυτή η υποβάθμιση της εικόνας σας μπορεί να σας ”φάει”. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες, αλλά, επιπλέον, η ζωή σας δεν θα είναι καλή», εξηγεί. Το άρθρο των «The Times», με τίτλο «Η εντολή του Γάλλου γιατρού: Φάτε τηγανητές πατάτες. Πιείτε κρασί. Κάντε σεξ», σημειώνει:

Το έργο του αποτελεί, εν μέρει, μέρος της γαλλικής απάντησης στις εκστρατείες που αντλούν έμπνευση από τους Αγγλοσάξονες και υποστηρίζουν τη δίαιτα, την αποχή και τον ασκητισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ