Γαλλία: Ξεκινά πείραμα για την 4ημερη εργασία – Στόχος η ευεξία των εργαζομένων

Κανένα σχόλιο

Στην περιοχή Πικαρντί (Picardie) της Γαλλίας η κυβέρνηση πειραματίζεται για ενα χρόνο απο σήμερα (1/2/23) για την εβδομάδα των 36 ωρών εργασίας σε 4 ημέρες.

Ο πειραματισμός σκοπεύει στην ευεξία/πρόνοια των εργαζομένων ώστε να υπάρχει ισορροπία ιδιωτικής ζωής και εργασίας, λιγότερο χρόνο στα ΜΜΜ, μειωμένο στρες, κτλ.

Ο πειραματισμός αφορα τους δημόσιους υπαλλήλους της κοινωνικής ασφάλισης και οικογενειακών επιδομάτων (Ursaff) της περιοχής του Πικαρντί, βόρεια του Παρισιού.

"Sponsored links"

Ο πειραματισμός εμπνέεται απο της βόρειες χώρες της Ευρώπης που δοκιμάζουν αυτό το μοντέλο εργασίας με σκοπό να γίνει εφικτό σε όσες επιχειρήσεις και υπηρεσίες το επιθυμούν ή τους βοηθαει στην οργάνωση τους.

Η 4ημερη εργασία είναι η νέα τάση μετά την υποχρεωτική τηλεργασία των 2 ετών Covid.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον διαθετημένοι, οπως διαφαίνεται στις ΗΠΑ, να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες, σε μεγάλες αποστάσεις.

Τα νέα ζευγάρια προτιμούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια τους.

Ορισμένοι κλάδοι θα έχουν δυσκολίες να βρούν προσωπικό στο μέλλον αν δεν προσφέρουν εργασιακή ευελιξία, ο πειραματισμός σκοπεύει να εισάγει στον εργασιακό κώδικα αυτήν την επιλογή.

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live