Γαύδος: Κλείνει το σχολείο! Σε απόγνωση η οικογένεια – Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο

Κανένα σχόλιο

Τα δυο παιδιά της οικογένειας θα φοιτήσουν με τη νέα χρονιά στο Γυμνάσιο – Όμως το Γυμνάσιο της περιοχής παραμένει κλειστό και η οικογένεια θα πρέπει να μετακομίσει σε κάποιο άλλο μέρος, προκειμένου να συνεχίσουν τα παιδιά την εκπαίδευσή τους

  • Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία
  • «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
  • Κίνδυνος για το δημοτικό και νηπιαγωγείο αν φύγει η οικογένεια από το νησί

Σε ένα μήνα περίπου από τώρα οι μαθητές θα κληθούν να επιστρέφουν στα θρανία τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο για το Δημοτικό σχολείο Γαύδου, όπως έχει ανακοινωθεί, το κουδούνι δε θα χτυπήσει φέτος.

Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές, καθώς για τα μόλις δύο αδέρφια που φοιτούσαν στο σχολείο ήρθε η ώρα να πάνε στο Γυμνάσιο.

"Sponsored links"

Στο σημείο αυτό όμως έρχεται να προστεθεί άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς το Γυμνάσιο της ακριτικής Γαύδου παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια, με το αίτημα για ίδρυση γυμνασιακής τάξης από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να απορρίπτεται από το υπουργείο Παιδείας.

Σε απόγνωση βρίσκεται οικογένεια, η οποία καλείται να εγκαταλείψει το νησί

Έχοντας περάσει τα παιδικά τους χρόνια στην ακριτική Γαύδο, δύο αδέρφια καλούνται να εγκαταλείψουν άρον άρον μαζί με τη μητέρα τους τον τόπο τους.

Ο λόγος για την Κέλλυ και τον Νίκο που τελείωσαν μόλις το Δημοτικό σχολείο της Γαύδου και πρέπει να μετακομίσουν σε κάποιο άλλο μέρος, προκειμένου να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι μαθητές για να ανοίξει και πάλι το Γυμνάσιο του νησιού.

Η οικογένεια των δυο παιδιών έχει ένα ακόμη παιδάκι που πρόκειται να πάει Νηπιαγωγείο, με την μητέρα τους να επισημαίνει πως ο σύζυγός της δεν μπορεί να αφήσει την εργασία του στο νησί, επομένως η οικογένεια τους καλείται να χωριστεί.

Τα παιδιά αρνούνται να ξεριζωθούν από το σπίτι τους και να αποχωριστούν τον πατέρα τους, σύμφωνα με τη μητέρα, η οποία εξηγεί πως η ψυχολογική τους κατάσταση είναι άσχημη.

Την ώρα που 4 συνολικά παιδιά κρατάνε ζωντανή την Γαύδο, την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των ακριτικών νησιών επισημαίνει η κυρία Γεωργακά, καθώς μετά την αποφοίτηση των δύο παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο, ανακοινώθηκε πως κλείνει και αυτό, ενώ παραμένει σε λειτουργία μόνο το Νηπιαγωγείο για μόλις ένα παιδί.

neakriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live