Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Εξοπλισμός χειρουργείων αξίας 500.000 δολαρίων, με χρηματοδότηση από το Κληροδότημα Βουτετάκη

Κανένα σχόλιο

Εξειδικευμένο χειρουργικό  εξοπλισμό για επεμβάσεις σε ογκολογικούς ασθενείς αλλά  και για επεμβάσεις ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων αγγείων, παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» ύστερα από την ολοκλήρωση σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός ήταν το πρώτο τμήμα χειρουργικού εξοπλισμού που χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από το «Κληροδότημα Βουτετάκη».

Πρόκειται για ένα κληροδότημα του Νοσοκομείου Χανίων από τις Η.Π.Α., συνολικού ύψους 500.000 δολαρίων της Πάβλοβα Βικτωρίας  (χήρας Εμμ. Βουτετάκη), προς τιμήν της μνήμης του Σπύρου και του Εμμανουήλ Βουτετάκη.

"Sponsored links"

Με χρηματοδότηση από το κληροδότημα Βουτετάκη έχει επίσης υπογραφεί σύμβαση στις 06-02-2023 –ύστερα από σχετική διαγωνιστική διαδικασία- και αναμένεται σύντομα η παραλαβή από το νοσοκομείο ενός συστήματος συγκράτησης θωρακοκοιλιακού τοιχώματος, ήπατος – παγκρέατος – χοληφόρων και άνω κοιλίας που αφορά το δεύτερο τμήμα της δωρεάς.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την απόκτηση από το Γ.Ν. Χανίων με χρηματοδότηση από το ίδιο κληροδότημα του κάτωθι εξοπλισμού για την αναβάθμιση των χειρουργείων του νοσηλευτικού ιδρύματος:

– Ενός ψυκτικού μικροτόμου (κρυοστάτης – σύστημα ταχειών βιοψιών) αξίας 50.800€.

– Εννέα χειρουργικών διαθερμιών, αξίας 114.500€ και

– Ενός ακτινολογικού συγκροτήματος (προμήθεια και εγκατάσταση), αξίας 250.000€.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων εκφράζει για ακόμα μια φορά και δημοσίως τις ευχαριστίες της τόσο προς την Πάβλοβα Βικτωρία  (χήρα Εμμ. Βουτετάκη), τόσο και προς όλους τους συγγενείς της οικογένειας, καθώς με το σημαντικό αυτό κληροδότημα απέδειξαν εμπράκτως την κοινωνική τους ευαισθησία και αποτελούν για την κοινωνία των Χανίων ένα φωτεινό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live