16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γερμανία: Νέο οικονομικό πακέτο 65 δισ. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ (56,2 δισεκατομμύρια λίρες) για την καταπολέμηση της απειλής αύξησης του ενεργειακού κόστους τους επόμενους μήνες.

Το τρίτο πακέτο είναι μεγαλύτερο από τα δύο πρώτα μαζί. Πρόκειται για 65 δισεκατομμύρια ευρώ, λέει ο Scholz. Και τα τρία πακέτα είχαν όγκο 95 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Περίπου 9.000 ενεργοβόρες επιχειρήσεις θα λάβουν φοροαπαλλαγές ύψους 1,7 δισ.

Ο καγκελάριος χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία «τρομερή καταστροφή». Η χώρα θα βοηθηθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι του «επιτιθέμενου».

Όλος ο κόσμος αισθάνεται τις συνέπειες. «Η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας”, λέει ο Scholz. Η Γερμανία προετοιμάζεται για τον μελλοντικό ενεργειακό εφοδιασμό, προσθέτει. “Θα ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα», λέει ο Scholz. Αυτό αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, λέει, ενώ ένα άλλο ζήτημα είναι οι υψηλές τιμές και το κόστος.

Οι συνταξιούχοι πρόκειται να ανακουφιστούν με μια εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ, οι φοιτητές με μια εφάπαξ πληρωμή 200 ευρώ, εξηγεί ο Scholz. Επιπλέον, πρόκειται να γίνει μεταρρύθμιση του επιδόματος στέγασης.

Ο κύκλος των δικαιούχων πρόκειται να αυξηθεί από 700.000 σε δύο εκατομμύρια πολίτες μέσω της μεταρρύθμισης του επιδόματος στέγασης. Ο Σολτς διαβεβαιώνει ότι η μεταρρύθμιση του επιδόματος των πολιτών θα βοηθήσει και όσους δεν έχουν εισόδημα.

Η επικεφαλής του SPD, Saskia Esken, επισημαίνει τη βοήθεια για τους αρτοποιούς και τις ζυθοποιίες, για παράδειγμα, που υποφέρουν από την απότομη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Πολλοί από αυτούς έχουν υπαρξιακές ανησυχίες.

Ο Esken τάσσεται επίσης υπέρ των σημαντικά υψηλότερων μισθών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πρασίνων Omid Nouripour, το τελευταίο πακέτο στέλνει δύο μηνύματα: Το ένα είναι ότι δεν θα διχαστεί από τις ενέργειες της Ρωσίας και το δεύτερο πως «η κυβέρνηση αποδίδει».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ