Γεροβασίλη: Δεν κλείνουμε τις πόρτες στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα

Κανένα σχόλιο

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε -σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών- πως «δεν κλείνουμε τις πόρτες», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι εφικτός στόχος.

«Διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες» ανέφερε.

Σχετικά μετο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κόμμα που θα προκύψει από τα «σπλάχνα» του, όπως η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

"Sponsored links"

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση  είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας» είπε.

Επίσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει ότι «αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας, αλλά ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει».

Στις επικρίσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την απόφασή του να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι θα ήταν «παρακινδυνευμένο να βάλουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, σημειώνει ότι «είναι αναγκαία η κυβερνητική σταθερότητα» και υπογραμμίζει πως «επιδίωξή μας είναι η αντιστοίχιση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό και του προγράμματός του με τις ανάγκες της κοινωνίας».

koutipandoras.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live