“Για να σώσετε τις τράπεζες δώσατε 45 δις. Για εμάς;”: Γέμισε συνθήματα για τον κορωνοϊό η πόλη του Ηρακλείου | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, αναρχικοί αναφέρονται στην απόφασή τους εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας να γράψουν συνθήματα για την επιδημία του κορωνοϊού σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο “γράφτηκαν συνθήματα στα 4 κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης, σε μεγάλο εμπορικό και στους γύρω δρόμους. Στους κεντρικούς δρόμους και μπροστά στον Αγ. Μηνά (κεντρική εκκλησία) σβήστηκαν λίγες ώρες μετά”.

Κάποια από τα συνθήματα είναι τα εξής:

"Sponsored links"

  • Για να σώσετε τις τράπεζες δώσατε 45 δις. Για εμάς;
  • Κάτω οι μισθοί, κάτω και τα νοίκια
  • 1 γιατρός ανά 7 μπάτσους
  • Έστειλες μήνυμα ποιος είσαι και πού πας;

Στο κείμενο που αναρτήσανε αναφέρουν πιο αναλυτικά τα εξής:

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι μία υποκριτική αντίδραση πανικού, για να αποποιηθεί το κράτος τις ευθύνες του. Ο ιός που έδωσε την χαριστική βολή στο σαθρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα γίνει το εργαλείο με το οποίο οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στις ζωές μας.

Πίσω από τη βιτρίνα κάποιας επιστημονικότητας το κράτος αποφασίζει για όλους μας ότι μια βόλτα στον ήλιο και τον καθαρό αέρα, είναι περισσότερη επικίνδυνη για την δημόσια υγεία από τις οικοδομές, τα εργοστάσια και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα κλειστού χώρου. Φυσικά, στην εξίσωση δεν χωράνε ούτε άστεγοι-ες, ούτε φυλακισμένοι-ες ούτε μετανάστες/πρόσφυγες. Με πρόσχημα την προστασία της υγείας μας, σιγά σιγά το κράτος θα παρεμβαίνει όλο και περισσότερο στην ιδιωτικότητα μας.

Δεν συνεργαζόμαστε, δεν συμμορφωνόμαστε με πολιτικές που λίγο έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία. Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά από αυτή την ιστορία και είμαστε ακόμα στην αρχή της.

Κουράγιο σε όλους-ες. Να μην συνηθίσουμε το φόβο.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live