21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Γλέζος: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να ενταχθώ στο κόμμα Λαφαζάνη – O Τσίπρας ούτε έδωσε εξουσία στο λαό, ούτε δουλειά στον κόσμο

Ημερομηνία:

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τον τρόπο που οδήγησε τη χώρα σε εκλογές αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτό άφησε ο Μανόλης Γλέζος το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη “Λαϊκή Ενότητα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

“Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Με ποιους θα πρέπει να συμπορευθούν οι δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τους στόχους από τους στόχους τους οποίους βάζουν. Αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους δεν υπάρχει καμία αντίρρηση”, ανέφερε ερωτηθείς σχετικά.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι εξακολουθεί να τον αγαπά, ωστόσο στην ερώτηση αν θα είναι δύσκολο να βρεθεί απέναντί του με το κόμμα Λαφαζάνη απάντησε: “Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια”.

Για τα περί μη εναλλακτικής λύσης που υποστηρίζει το Μαξίμου, ο κ. Γλέζος τόνισε ότι υπήρχε η δική του πρόταση για πάγωμα των δανείων για έναν χρόνο, η οποία δεν μπήκε για συζήτηση.

“Το πρώτο πράγμα που εγκαλώ την κυβέρνηση Μαξίμου, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι αυτό το θέμα. Γιατί δεν το έβαλε για συζήτηση όταν έχουμε σύμφωνο τον καγκελάριο της Αυστρίας που αντί για έναν χρόνο που πρότεινα εγώ πρότεινε πέντε χρόνια και έχουμε σύμφωνο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;”, σημείωσε.

Ο κ. Γλέζος υπογράμμισε ότι “τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δημιούργησε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά οι δυνάμεις που έφεραν από το 4% στο σημαντικό 14% και τότε ο Αλέξης Τσίπρας διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησε το ενιαίο κόμμα”, στο οποίο δεν συμμετείχαν κάποιες ιδρυτικές δυνάμεις.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...